duminicã, 16 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Ești abonat Digi? Atenție la mesajele primite

  de Mihai Todoca | 22 mai 2024, 12:52 PM | Fact check | Naţional

  0

  Infractorii digitali sunt în continuă adaptare în ceea ce privește metodele de a fura datele personale ale victimelor. Aceștia deseori apelează la folosirea unor nume de companii foarte cunoscute sau chiar instituții ale statului.

  Unul dintre aceste exemple a fost folosirea imaginii Poliției Române într-o serie de mail-uri trimise către cetățeni în care li se cereau datele personale, întrucât aceștia ar fi vizați de către o anchetă.

  Bineînțeles că Poliția Română a reacționat imediat și a făcut public că acele mail-uri nu sunt trimise de pe adresa de mail a instituției și că nici nu ar proceda în acest mod.

  Citește și: „Capcanele virtuale”. Cum să te protejezi împotriva atacurilor de phishing prin e-mail

  De data aceasta, victimă în folosirea numelui a ajuns compania de telecomunicații Digi România, în numele căreia s-au trimis mail-uri.

  În acestea sunt cerute date personale, cum ar fi datele cardului bancar, chipurile pentru a le fi rambursată o sumă de bani.

  Metoda, numită phishing, a fost descoperită de către companie încă din data de 15 mai anul acesta, iar în acest sens, compania a emis o informare abonaților și nu numai, prin SMS, dar și prin mail în care atrage atenția acestor fapte:

  Dorim să te informăm cu privire la o serie de campanii frauduloase, în cadrul cărora sunt utilizate abuziv numele și identitatea noastră vizuală, Digi Romania, cu scopul de a te înșela.

  Începând din 15 mai am detectat o tentativă de phishing.

  Important de știut:

  1. Detalii false de rambursare: DIGI nu solicită niciodată detaliile cardului bancar pentru rambursarea plăților! O cerere de acest fel reprezintă o încercare de fraudă.
  2. Identitatea vizuală: E-mailurile frauduloase imită identitatea noastră vizuală.

  Cum să te protejezi:

  Verifică expeditorul! Fii atent la adresa de e-mail de la care primești mesajele.
  Nu oferi date personale! Nu răspunde cererilor suspecte și nu introduce date financiare sau cu caracter personal pe site-uri nelegitime.
  Raportează tentativele! Dacă primești un e-mail suspect, raportează-l imediat echipei noastre de suport.

  Fii vigilent și asigură-te că deschizi doar e-mailurile primite de la surse de încredere și protejează-ți datele personale!

  Securitatea ta reprezintă o prioritate pentru noi și te asigurăm pe această cale că depunem toate eforturile pentru a preveni și a te proteja împotriva tentativelor de fraudă!

   

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.