Enola Day: Ultimul mesaj de pe facebook a lui Ghiță Falcă. Nu-ți vine să crezi, auzi Nuți! (Video, nu ratați!)

  de E. Nola | 12 ianuarie 2017, 8:27 AM | Opinii | Recomandările editorilor

  11

  Simțind că ceva plutește în aer, având așa o presimțire, noul an mi se părea fără sare și piper, ceva despre care nici măcar nu puteam ști dacă s-a întâmplat ori ba.

  După o vreme, lucrurile au început să prindă contur, contururile s-au așezat încet într-o impresie evidentă a frustrărilor mele și poate ale unui întreg oraș, asta ca să nu zic județ sau țară.

  Îmi lipsea ceva, ne lipsea tuturor ceva, precum ultima împărtășanie muribundului, ș-atunci într-o geroasă seară de iarnă, chiar aseară, ca să fiu direct până la capăt, dintr-o dată mi-am dat seama, ca într-o iluminare de fulger de vară, ce-mi lipsește atât de mult în aceste zile înghețate de Ianuarie.

  Emisiile săptămânale de pe Facebook ale primarului nostru, acele iluminatoare discursuri selfie din care aflam unde sunt, ce fac și la ce mă pot aștepta până săptămâna viitoare.

  winter-1769244_960_720

  Și tot frământându-mă eu așa, învârtindu-mă în suc propriu, cum formula odată strămoșul mitic al politicienilor care au luat de câteva zile frâiele țării în mână, aud un zvon care îmi încălzește inima pe loc: cum că ar fi o astfel de emisiune, una chiar de Anul Nou, nedifuzată din rațiuni numai de ei – ei fiind nu știu cine! – știute, o înregistrare pirat, oprit ca arădenii, acum cu noua putere de la București, să nu se poată bucura în tihnă de înțelepciunea celuia care i-a adus până aici.

  Atâta mi-a trebuit, am făcut de-ndată pe dracu-n patru să fac rost de această salvatoare înregistrare, din păcate, dujmanii sunt mulți cât gradele minus noaptea, am reușit să pun mâna doar pe un transcript, și acela trunchiat, din minunata emisie.

  Înainte de a vă împărtăși aceste nestemate de înțelepciune și bunăvoință față de muritorii din oraș, să vă spun doar cum era îmbrăcat în seara realizării interviului autoadministrat. Din imaginile cam șterse și bruiate – dujmanul nu doarme niciodată! – am realizat, totuși, că primarul nostru nu s-a bărbierit cam de mult, însă cămașa îi stă în continuare bine întinsă pe bust, din păcate pantalonii erau ascunși sub masa de serviciu, altfel bine dimensionată și solidă.

  animals-in-winter-3

  Iată, deci, despre victoria PSD: „ Arădenii știu foarte bine câte am făcut pentru ei, cât am asfaltat și câți copacii am redat, tunși și frezați, orașului, ei nu pot fi prostiți de niște promisiuni iresponsabile privind creșterea salariului cu cincizeci la sută. De unde, întreb eu și știu despre ce vorbesc sau credeți că dacă erau bani, nu ne creșteam noi salariile măcar cu patruzeci la sută?”

  Aici înregistrarea a început să tremure, au intrat și niste dungi orizontale, n-am putut vedea dacă a intrat si Domnul Fifor, n-am reușit să înțeleg sfârșitul ideii.

  În schimb am reușit să prind destul de clar fragmentul cu pasarelele: „…arădenii au deja pasarele, nu trebuie să vină Fifor cu ai lui ca să le mai construiască încă două. Ce să facă arădenii cu trei pasarele? Este demagogie pură, minciună sfruntată de fapt că la intrarea în Micălaca dinspre Vladimirescu mașinile nu mai știu care e direcția bună și există din această cauză un pericol mare de accidente. Nu există acolo nici un pericol, am construit destule supermarketuri în jurul orașului ca arădenii să știe care-i direcția să ajungi la Real sau la Praktiker. Pe urmă, avem pasarela care duce la ștrand. Arădenii știu câte eforturi am depus ca să realizăm aceasta minune a tehnicii care te poate duce oriunde vrei, inclusiv la Real sau Praktiker. De altfel….”, din nefericire aici emisiunea s-a întrerupt brusc și nu și-a mai revenit până la partea unde primarul nostru, evident preocupat de bunăstarea arădenilor, a vorbit despre Capitala Culturală și Cea Verde.

  Din păcate începutul a fost pierdut și aici, redăm esențialul: „ Arădenii mi-au arătat că știu exact ce vor. Chiar dacă la început nu știau încă ce vreau eu. Până la urmă au înțeles și am simțit asta chiar și atunci când, de altfel absolut inexplicabil, PSD a câștigat alegerile inclusiv la Arad, chiar dacă eu, personal, n-am fost niciodată înfrânt de Dorel Căprar, arădenii nu uită: își aduc aminte că le-am promis deschiderea cetății, Capitală Culturală și Verde, CET pe fisiune atomică și au înțeles exact că nu a depins de mine. Eu am construit pasarela și am asfaltat toată Grădiștea, totul era gata, dar atunci a intervenit PSD-ul care nu dorea ca arădenii să ajungă la Cetate pe pasarelă să aibă căldură pe fisiune nucleară în case, iar casele lor să fie culturale și verzi. Nu-i nimic…”, până aici am reușit să urmăresc ideea, destul ca să ne lămurim cu totul, să ne dăm seama că va urma o perioadă cruntă pentru noi arădenii fără fisiune nucleară în case.

  Bine, totuși, că primarul nostru are relații foarte bune cu Timișoara, la o adică ne vom putea retrage, precum oastea lui Gheorghe Doja, acolo, să rezistăm până la capăt la asaltul criminal al PSD-ului lui Dorel Căprar, că Fifor n-avem voie să zicem.

  Am mai reușit să refac și fragmentul în care primarul vorbește despre viitor, despre preluarea PNL-ului și ducerea partidului spre cele mai înalte culmi: …arădenii știu că nu sunt ușor de intimidat, nu trec cu una-două în tabăra adversarului, mai bine aștept până când adversarul vine la mine. Voi face și de acum încolo totul ca acest lucru să nu se schimbe, arădenii să aibă căldură la mall, chiar dacă pe Malul Mureșului trage vântul cam tare. Sunt convins că mă va ajuta și partidul, cu Domnul Cionca, cu Doamna Pistru și cu Riviș-Tipei cu tot, gesturile lor de a saluta victoria PSD au fost doar momente de întunecare momentană, mai ales că trebuia să-i salut eu primul, ceea ce este important însă în anii care vin e ca arădenii să fie convinși…”, din păcate aici filmul s-a rupt definitiv, chiar dacă noi suntem convinși că primarul a vrut să spună ca arădenii să fie convinși de el indiferent de ce aud sau află de la alții.

  b7f61856a2074c99-131003-nanagonana2013-1329

  Aici ne oprim și noi, așteptănd prima emisiune integrală de pe facebook a primarului nostru în acest an cu speranța că va fi bine.

  Ilustrăm textul cu imagini de iarnă neutre să nu supărăm din nou cititorii noștri mai sensibili decât ai lor, așa cum s-a întâmplat data trecută, când mai mulți cititori ne-au semnalat că nu pot citi textele noastre împreună cu copiii lor minori din cauza ilustrațiilor cam deochiate, ceea ce, consideră ei, este un atentat la educația lor.

  În ceea ce privește videoul de la sfârșit, nu știm nimic, noi am vrut să punem un fragment din videoul de pe facebook în care primarul ne urează La Anul și la Mulți Ani!

   

   

   

   

   

   

   

   

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Din seria: – Cuvântările unui Paranoid!

   1 ”…promis deschiderea cetății,”

   2 ”… Capitală Culturală și Verde,”

   3 ”… CET pe fisiune atomică.”

   Vorbește de Nereușite de parcă ar vorbi de Realizări. Se mândrește cu ele de parcă el le-a inventat.

   1 Pe marea masa a prostimii, spălate pe creiere de propaganda exacerbată a ”creștinătății reinvetate”, îi poți minții, dar pe ofițerii din armata română n-ai reușit să-i păcălești. Sunt oameni cu mintea la purtător.

   2 Ambele Participări ne-au adus doar Rușinea de a fi un oraș de mincinoși. Abureala lui falcă ține doar la cei needucați și îndoctrinați de propaganda de partid.

   3 Cât despre această ABERAȚIE cu ”fisiune atomică”, ce poți spune? Decât că este o Exagerare de Proporții Megalomanice, ale unui Paranoid, ce trăiește într-o lume ireală a construcțiilor mincinoase, debitate de el însăși. Există soluții mai simple și realizabile la nivel local. Doar că este necesar să atragi oameni cu o competență câștigată din experință practică, la realizarea lor. Ori pe ăștia nu-i poți minții, falcă de brad, cu nerușinarea cu care deja ne-ai obișnuit. De ce? Fiindcă sunt mult mai deștepți decât tine Mincinosule!

   Iar despre restul ”realizărilor” din realitatea arădeană?
   Ne confruntăm cu ele zilnic și până și cei mai creduli și ușor de manipulat, au deconspirat toate Făcăturile!

   Arădenii se confruntă în continuare cu aceleași mari probleme de ieri și din totdeauna. Orașul se degradează văzând cu ochii. ”Castelele de nisip” sunt vremelnice. Strălucesc pe moment și se năruie la prima ploaie, ca și cuvâtările falcoide.

   Să-ți fie rușine!

   PS – de data asta ai și poze ca ”fiul” să nu mai pună întrebări subtile despre diferența dintre ”cocalari” și oameni cu carte. Iar dacă a învățat să citească ar avea prilejul să înțeleagă ușor cine este ”tăticu”.

   +4 voturi
   +1
   -1
  2. N-am vazut mesajul, dar dacă e adevărat atunci omul cu fata umana are dreptate: adică a folosit fisiunea atomica pentru Arad, adica, conform fizicii nucleare fisiunea este reacția care are loc intr-o bomba atomica. Pentru obținerea de energie are loc alt proces: de fuziune nucleara, nu de fisiunea.

   +1 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  5 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.