marþi, 16 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Engineered Arts a creat un robot „înspăimântător” de expresiv. Și Elon Musk este impresionat | Video

  de - | 6 decembrie 2021, 4:31 PM | Internaţional | Știință

  0

  (foto: Captură video YouTube / Engineered Arts)

  Un robot extrem de expresiv le dă fiori internauților din întreaga lume. Unii îl găsesc fermecător, alții înspăimântător și mulți îl compară cu Terminator. Și Elon Musk s-a arătat impresionat de expresiile sale umane, reacția sa pe Twitter fiind doar „Yikes!”.

  Robotul se numește Ameca și a fost construit de compania britanică de robotică Engineered Arts. El poate fi cumpărat sau închiriat și este prezentat de producător drept cea mai avansată soluție pentru interacțiunea om-robot, perfect pentru evenimente, petreceri și chiar pentru a-i impresiona pe clienții care îți trec pragul, scrie Spot Media.

  Un video lansat recent îl înfățișează pe robotul cu față gri prinzând viață cu expresii umane. Lumea întreagă a reacționat, iar unii chiar s-au declarat înspăimântați de reușită.

  Chiar și Elon Musk, CEO-ul Tesla, a reacționat pe Twitter ca răspuns la videoul companiei britanice. „Yikes! (vai – n.red)” – a scris omul de afaceri a cărui companie lucrează, de asemenea, să construiască propriul său robot umanoid.

  „Nu vă mai panicați, sunt doar niște mecanisme de acționare acoperite cu cauciuc”

  „Oameni buni, nu vă mai panicați, sunt doar niște mecanisme de acționare acoperite cu cauciuc pentru a simula mișcările faciale. E totul programat, în scop de cercetare”, a scris expertul IT Marques Brownlee pe Twitter.

  Și totuși, nici expertul nu a rămas imun la expresiile robotului, recunoscând că nu se simte confortabil la vederea lor.

  „Acest robot este mai expresiv decât mine”, a remarcat un alt internaut.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.