joi, 29 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Elon Musk spune că Tesla lucrează la roboți umanoizi. Un prototip, „cândva anul viitor”

  de Special Arad | 31 august 2021, 8:37 AM | IT | Recomandările editorilor

  0

  (foto: Tesla)

  CEO-ul Tesla, Elon Musk, spune că firma sa lucrează la un robot umanoid și că va construi un prototip „cândva anul viitor”. Robotul umanoid va valorifica experiența Tesla cu mașinile automate din fabricile sale, precum și unele dintre componentele hardware și software care alimentează software-ul de asistență a conducătorului auto al pilotului automat.

  Elon Musk, care a vorbit în mod repetat despre temerile sale de inteligență artificială fugară, a spus că Tesla „intenționează ca robotul să fie prietenos”, dar că Tesla proiectează robotul la un „nivel mecanic” astfel încât „să poți fugi de el”! Robotul Tesla va avea înălțimea de 1,2 metri, cântărește ~57 kg și va avea un ecran pentru față. Numele de cod al robotului din interiorul companiei este „Optimus”, a spus Musk.

  Roboții vor fi proiectați pentru a face față „sarcinilor nesigure, repetitive sau plictisitoare”, conform The Verge, care citează site-ul companiei. „Cred că în esență în viitor, munca fizică va fi o alegere, dacă tu vrei să o faci, poți”, a spus șeful Tesla Elon Musk.

  Musk a dezvăluit desenele robotului cu ocazia evenimentului „Ziua AI” a companiei sale, unde a prezentat câteva dintre tehnologiile de inteligență artificială și supercomputer la care lucrează cu scopul de a alimenta într-o zi mașinile cu conducere autonomă. De asemenea, compania a avut pe scenă o versiune de manechin, dar care nu funcționa.

  Se pare că viitorii proprietari ai autoturismelor Tesla Cybertruck vor avea „oglinzile” retrovizoare fabricate de Samsung Electro-Mechanics. Această din urmă companie a încheiat recent un acord cu Tesla în valoare de 436 milioane de dolari. Ca urmare a acestui lucru, Samsung va furniza celui mai mare producător de vehicule electrice din SUA modulele sale de cameră. Câte din aceste tehnologii Samsung se vor regăsi pe robotul Optimus a lui Tesla, încă nu se știe.

  Istoria Tesla este plină de idei fanteziste care nu s-au concretizat niciodată – cum ar fi o rețea de supraalimentare cu energie solară, schimbarea bateriilor sau încărcătoare în stil șarpe robotizate – deci putem presupune că un Tesla Bot este posibil să nu vadă niciodată lumina zilei. Dar compania Tesla este acolo unde se află astăzi din cauza lui Elon Musk. Cu toate acestea, întrebat despre intrarea în industria roboticii, Musk a spus „va trebui să vedem”.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.