miercuri, 29 mai, 2024

Special Arad Logo

  eMag amendată cu o sumă uriașă în Ungaria în urma unei anchete! Samsung, Flanco și Altex, bănuite de fapte incorecte

  de - | 13 mai 2021, 11:05 PM | Naţional

  0

  eMAG a fost amendată de Autoritatea de Concurenţă din Ungaria cu 200 milioane forinţi (echivalentul a circa 560.000 euro) plus obligaţia de a plăti o compensaţie de aproximativ 4 miliarde forinţi (11,2 milioane euro) şi alte obligaţii faţă de clienţi şi comercianţi, scrie Profit. Amenda a fost aplicată în urma unei anchete în care au fost examinate practicile de gestionare a sute de vânzători din platforma eMAG şi s-a constatat că ar exista fapte incorecte, relevă date analizate de Profit.ro.

  Autoritatea maghiară de concurenţă susţine că nu ar fi fost elaborate reguli interne în timpul campaniilor de reducere care să asigure un preţ cu adevărat diminuat al produsului şi faptul că preţul iniţial al produselor reflectă cu adevărat preţul anterior al acestora, cel de dinainte de “reducere”.

  eMag a acceptat decizia şi va plăti amenda, va oferi tuturor clienţilor săi un cupon în valoare de 3.000 forinţi (circa 8 euro), dar în valoare totală de cel puţin 1 miliard forinţi (2,8 milioane euro), asumându-şi în acelaşi timp faptul că va sprijini activităţile de vânzare online ale întreprinderilor mici şi mijlocii maghiare cu un program în valoare de peste 4 miliarde forinţi

  La 5 aprilie a.c., Consiliul Concurenţei a efectuat inspecţii inopinate la sediile companiilor Samsung Electronics România SRL, Altex România SRL, Flanco Retail SA şi Dante Internaţional SA.

  Inspecţiile s-au derulat în cadrul unei investigaţii privind posibile înţelegeri şi/sau practici concertate de fixare a preţurilor de vânzare în cadrul politicii comerciale implementate de Samsung Electronics România SRL pe piaţa produselor electronice şi IT&C din România.

  Astfel, investigaţia vizează relaţia dintre compania Samsung Electronics România SRL şi partenerii acesteia, printre care Altex România SRL, Flanco Retail SA şi Dante Internaţional SA.

  Investigaţia a fost declanşată pe baza informaţiilor primite pe Platforma Avertizorilor de Concurenţă.

  Samsung Electronics România SRL este subsidiara locală  a grupului Samsung, un producător şi distribuitor mondial de produse electronice şi produse de tehnologia informaţiilor.

  Citeste mai multe AICI

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.