marþi, 5 decembrie, 2023

Special Arad Logo

  Elevii arădeni, trimiși acasă din cauza frigului. Orele se desfășoară online până se dă drumul la căldură

  de Andreea Daniela B. | 15 octombrie 2021, 11:03 AM | Educaţie | Topic special

  0

  De parcă pandemia nu era suficientă, acum arădenii trebuie să se „lupte” și cu frigul. De câteva zile, temperaturile au fost din ce în ce mai scăzute și oamenii au înghețat de frig în case. Ca și cum nu era deja și prea mult de suportat, elevii care încă mai puteau merge la cursuri fizic au fost trimiși acasă, iar cursurile se desfășoară online pentru că în sălile de clasă e mult prea frig. Momentan este vorba despre o școală din cartierul Micălaca, însă nu este exclus ca același lucru să se întâmple și în alte școli în viitorul apropiat.

  Conform Legii, „începerea perioadei de încălzire pentru orășenii legați la sistemul centralizat depinde de temperaturile exterioare ale aerului, se arată în Hotărârea Guvernului nr. 425/1994 privind aprobarea Regulamentului pentru furnizarea și utilizarea energiei termice. Concret, căldura este pornită după ce trec trei zile consecutive în care temperatura medie zilnică, în intervalul orar 18:00-06:00, este de +10 grade Celsius sau mai mică”. Ei bine, temperaturile din Arad au ajuns noaptea chiar și la zero grade Celsius, astfel că arădenii trebuiau să primească deja căldură în locuințe și școli.

  Desigur, părinții sunt puși într-o situația cu adevărat dificilă din cauza acestui lucru. În multe cazuri nu au cum să stea acasă și să supravegheze copiii, mai ales că această decizie a fost luată de pe o zi pe alta. Desigur, nu doar părinții elevilor sunt revoltați, ci și alte instituții s-au văzut nevoite să reacționeze: „În plină pandemie, când spitalele nu mai fac față datorită numărului mare de internări, reprezentanții administrației publice locală țin populația în frig! Câtă iresponsabilitate și neglijență din partea autorităților publice locale și naționale!”, au scris reprezentanții ULAL Arad pe pagina lor de Facebook.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.