Elevii arădeni, pe podium la concursul național de eseuri și orientare în carieră „Next Generation”

  de Special Arad | 20 iulie 2019, 10:05 AM | Educaţie | Topic special

  0

  Amina Miclean (locul III), Radu Preda („Mister Next Generation”) și Szilvia Talpai (membru organizator voluntar)

  Radu Preda, elev al Colegiului Național „Moise Nicoară” și Amina Miclean, elevă la Colegiul Național „Preparandia – Dimitrie Tichindeal”, au participat la etapa națională a concursului de eseuri și orientare în carieră „Next Generation”, desfășurată la Baia Mare. Munca lor, coordonată de inspectorul școlar educativ al I.S.J. Arad, Camelia Moler, a fost recompensată pe măsură, Radu Preda obținând titlul de „Mister Next Generation”, iar Amina Miclean ocupând locul III.

  Radu Preda a impresionat atât juriul, cât și participanții la concurs prin cunoștințele din sfera temei abordate în competiție, dar și prin priceperile, deprinderile, competențele și abilitățile dovedite în cadrul probelor diverse de concurs și a atelierelor de lucru la care a participat.

  Alături de cei doi elevi participanți din Arad a fost și Szilvia Talpai, eleva Liceului Teoretic „Adam Muller Guttenbrunn”, în calitate de  membru voluntar în echipa de organizare a etapei naționale „Next Generation”.

  Concursul, înființat în anul 2002, este prevăzut în Calendarul Activităților Educative 2019 finanțate de către Ministerul Educației Naționale. Din fiecare județ sunt invitați să participe doi elevi din clasele a IX-a, a X-a sau a XI-a, însoțiți de un cadru didactic care a desfășurat activități de consiliere în carieră. Pentru înscrierea în etapa județeană, elevii au trebuit să realizeze un eseu narativ cu titlul „Eu și viitoarea mea carieră”.


  Radu Preda („Mister Next Generation”) și Amina Miclean (locul III)

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.