sâmbãtã, 20 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Elevii arădeni, mai sănătoși decât anul trecut? Ce au constatat medicii din școli

  de Special Arad | 15 noiembrie 2019, 8:01 AM | Sănătate | Știri Arad

  0

  (foto: arhivă)

  Comunicat. În cadrul activităţii de supraveghere a stării de sănătate a copiilor şi adolescenţilor din colectivităţi, prin triajul epidemiologic efectuat în perioada 04.11-08.11.2019, au fost examinaţi un număr de 12.600 preşcolari/elevi de către medicii şcolari din cabinetele medicale şcolare, fiind depistate un număr de 56 cazuri de boală, dintre care:

  – 20 cazuri pediculoză,

  – 29 cazuri angine faringiene,

  – 7 cazuri micoze.

  Comparativ cu anul anterior pentru aceeaşi perioadă, când numărul de cazuri de pediculoză a fost de 35 şi numărul de cazuri de angine faringiene de 28, se constată o scădere a numărului de cazuri de pediculoză şi o uşoară creştere a numărului de cazuri de angine faringiene.

  Rezultatele triajului epidemiologic au fost transmise Serviciului de Control în Sănătate Publică al Direcţiei de Sănătate Publică Arad pentru verificarea măsurilor care au fost instituite de personalul medical din unităţile de învăţământ unde au fost depistate cazurile de boli infecto-contagioase.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.