joi, 22 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Figurinele luminoase din Moneasa creează îngrijorare în rândul trecătorilor din cauza legăturilor electrice

  de Mihai Todoca | 5 decembrie 2023, 11:01 AM | Moneasa | Știri Arad | Telefonul cititorului

  0

  În pragul sărbătorilor de iarnă, mai toate administrațiile locale investesc, pe lângă organizarea târgurilor de Crăciun,  în împodobirea orașelor, îndeosebi în iluminarea străzilor, parcurilor și spațiilor verzi. Este o tradiție care aduce un strop de lumină în perioada sărbătorilor de iarnă și care e pe placul tuturor, chiar dacă asta înseamnă un consum mai mare de energie electrică.

  Și primăria Moneasa a împodobit stațiunea, montând diverse figurine luminoase, însă se pare că cel care a făcut legăturile electrice, ori nu s-a priceput, ori s-a grăbit undeva deoarece acestea nu par să fie sigure.

  colaj sec 1

  Un cititor  ne-a trimis câteva poze de la fața locului, opinând că există un real pericol în ceea ce privește alimentarea cu energie electrică a figurinelor respective:

  „Bună ziua. Sunt un cetățean din apropierea comunei Moneasa și vizitez de 3 ori pe săptămână hotel Parc Moneasa pentru a merge cu copilul la recuperare.

  Sunt impresionat de cum arată stațiunea, în special acum în prag de sărbători cu figurine luminoase de Crăciun, dar a lăsat de dorit felul cum sunt alimentate cu energie electrică. Gândiți-vă că lângă astfel de figurine merg copii și oameni sa facă poze.  Plouă, ninge, se face arc electric… Sper să se remedieze problemele, să nu se petreacă vreun eveniment neplăcut”, ne-a scris cititorul.

  După cum se poate observa în imaginile din galerie, chiar dacă nu suntem experți în domeniul electricii, nu credem că așa ar trebui să arate niște legături. Chiar dacă nu au fost probleme până acum, asta nu înseamnă că pericolul nu există.

  Amintim că, anul trecut, un incendiu a izbucnit la o şcoală primară din oraşul Chişineu Criş, cauza stabilită pentru producerea acestuia fiind chiar un scurt circuit la o instalație de Crăciun.

  Sperăm să nu fie cazul și în exemplul de față.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.