Biserica Ekklesia va face un complex pe Câmpul Liniștii: școală, grădiniță, clinică și zonă de sprijin social

  de Raluca Medeleanu | 9 august 2022, 1:28 PM | Știri Arad

  0

  La cererea Bisericii Ekklesia din Arad, consilierii locali au aprobat astăzi un proiect de hotărâre care prevede acordarea dreptului de folosință gratuită asupra unor terenuri din municipiu, pe o perioadă de 30 de ani, în vederea construirii unui complex.

  Vorbim de o suprafață totală de 35.000 metri pătrați, cu destinația de teren aferent lăcașului de cult, clădiri și spații anexe, pe Câmpul Liniștii nr. 29-33.  Potrivit proiectului, Ekklesia are obligația ca lucrările să demareze în maxim 18 luni de la semnarea contractului cu Municipiul Arad.

  Prezent la ședință a fost și pastorul, Oti Tipei (foto), care le-a dat mai multe detalii consilierilor cu privire la planurile pe care biserica le are pentru aceste terenuri. Vorbim despre școală, grădiniță, dar și o clinică cu prețuri subvenționate pentru populație, un teren de sport și o zonă de unde persoanele cu venituri mici vor putea cumpăra produse la un preț redus. „Va fi un complex care va aduce un plus valoare zonei”, a spus Tipei .

  În ceea ce privește necesitatea extinerii spațiului pentru clasele liceale, consilierul Florin Mariș a spus că și acesta este un plan al comunității penticostale pentru care va fi solicitat în acest sens, în viitor, un teren, pentru că liceul actual este subdimensionat.


  (Terenul vizat este identificat cu bulină roșie în imagine, fiind vorba de Câmpul Liniștii nr.29-33)

   

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.