Egiptul își construiește o nouă capitală, proiectată să funcționeze cu tehnologie inteligentă

  de - | 18 martie 2021, 2:22 PM | Internaţional

  0

  Macheta Noii Capitale Administrative (foto: Egypt Independent)

  Egiptul construiește un întreg oraș la est de Cairo, care va purta numele de Noua Capitală Administrativă, și care este proiectat ca un model de înaltă tehnologie pentru viitorul țării. Primii funcționari se vor muta aici la vară, atunci când noua capitală va fi deschisă oficial, potrivit Reuters, citat de Digi24.

  Încă din 2015, oficialii egipteni și-au anunțat intenția de a construi o nouă capitală administrativă și de afaceri cu ajutorul Emiratelor Arabe Unite, acesta fiind principalul proiect al mandatului președintelui egiptean, Abdel Fattah al-Sisi.

  În inima noii capitale, muncitorii lucrează neîncetat la finisajele așa-numitului „bulevard al misterelor”, care va avea o dispunere similară cu cea a templelor faraonilor şi care se învecinează cu un amplu complex islamic, cu clădirile pe două niveluri ale Parlamentului şi cu un complex prezidenţial vast.

  Orașul, cunoscut pur și simplu ca Noua Capitală Administrativă, este proiectat să funcționeze cu tehnologie inteligentă pe terenuri virgine, departe de dezordinea și haosul din Cairo. Noua capitală va avea universităţi, numeroase stabilimente recreative şi un sector diplomatic.

  Centrele de control vor monitoriza electronic infrastructura și securitatea, acoperișurile vor fi acoperite cu panouri solare, iar plățile vor fi fără numerar.

  Sursa: Digi24
  Sursa video: Futurology

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.