joi, 25 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Update 2Echipa pirotehnică ISU Arad, în alertă. Doi minori au găsit muniție pe malul Mureșului

  de Special Arad | 19 noiembrie 2019, 9:45 AM | Știri Arad

  0

  În cursul zile de luni, în urma unui apel la 112, echipa pirotehnică a ISU Arad s-a deplasat pe malul Mureșului în zona parcului Europa unde doi minori au găsit pe malul râului 2 tuburi de cartușe.

  Echipa pirotehnica a executat asanarea terenului din zona și a mai descoperit 23 cartușe de Infanterie diferite calibre și o grenada de mana defensiva. Muniția provine din cel de al II-lea Război Mondial. Grenada de mână defensivă, îngropată jumătatea în pământ, nu are cuiul de siguranță și prezintă pericol la ridicare.

  A fost solicitat sprijinul echipei pirotehnice de la ISU ALBA. Pe timpul nopții zona a fost delimitata și păzită de către Poliție.

  În urma cercetărilor executate de către echipa pirotehnică luat decizia asigurării zonei, extragerea grenade din pământ cu ajutorul unui dispozitiv tip gheară cu o lungime de 50 m. Operațiune este în desfășurare.

  munitie gasite pe malul muresului arad

  UPDATE

  În aceste momente, echipa pirotehnică începe operațiunea de „tatonare la grenadă”. Se va curăța zona în jurul grenadei, urmând ca aceasta să fie agățată de dispozitivul tip gheară, anunță Inspectoratul pentru Situații de Urgențe „Vasile Goldiș” Arad.

  UPDATE 2

  Echipa pirotehnică a reușit asigurarea și ridicarea grenadei în condiții de siguranță. Muniția va fi transportată și distrusă la poligonul de la Felnac.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.