duminicã, 23 iunie, 2024

Special Arad Logo

  „E un pericol!”. Părinții copiilor preșcolari care se joacă în preajma noului skatepark acuză Primăria de gestionare defectuoasă

  Mai multi părinți care își însoțesc copiii mici la locul de joacă din parcul copiilor, din spatele muzeului, își exprimă îngrijorarea față de amplasarea noului skatepark direct între groapa de nisip și tobogane. Mai mult, aceștia au observat că deși destinația parcului este, potrivit panoului informativ, exclusiv pentru skateri, el începe să fie folosit exclusiv de către bicicliști.

  Imaginile ne-au fost trimise de către o cititoare care ne-a rugat să aducem subiectul în atenție publică, prin rubrica „Telefonul Cititorului”, întrucât aceasta se teme la rândul ei pentru siguranța fetiței sale, care se joacă adesea în dreptul toboganelor. Aceasta, alături de mai mulți părinți îngrijorați, și-ar dori mutarea skatepark-ului într-o altă zonă a parcului, mai departe de cea în care se joacă cu preponderență copiii mici.

  „În cât timp va apărea primul accident între un tânăr biciclist și un copil care se joacă la groapa de nisip? Pe lângă pericolul evident, vedeți cum sunt utilizate toboganele de adolescenți cu biciclete, limbajul neadecvat utilizat de adolescenți. Este o decizie înțeleaptă ca să distrugi natalitatea în Arad și să reduci demografic populația preșcolară? Până la urmă, câți copii vor utiliza groapa de nisip? Câți părinți mai merg în parc cu preșcolarii? A fost o inițiativă dezbătută intens, nu? Parcul a fost amenajat recent…”, scrie, printre altele, cititoarea noastră într-o sesizare pe care a trimis-o Primăriei Arad.

  Skatepark pentru bicicliști?

  Problema principală sesizată este că locul a devenit un punct de interes pentru bicicliști, aceștia ignorând instrucțiunile clare de pe panoul montat în zonă, care le interzice să utilizeze rampele din skatepark, și – mai mult – și-au extins zona de antrenament inclusiv pe tobogane.

  „Era o atmosferă liniștită, de joacă pentru cei mici, iar acum vin grupuri de bicicliști care au un limbaj necuvenit, sar, vin în viteză mare, mai mult, nu verifică nimeni la fața locului faptul că destinația este pentru altceva, conform panoului. Bicicletele coboară pe tobogane și lasă mizerie și urme de cauciuc, acestea ajungând apoi direct pe hainele copiilor mai mici care folosesc la rândul lor toboganele”, ne-a spus cititoarea.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. In primul rand scrie clar interzis biciclete cu exceptia celor de tip bmx care sunt facute pentru asa ceva,normal ca se vor fii accidenete deoarece copii nu au ce cauta in skatepark, un alt aspect ar fii skateparkul in sine care daca il comparam cu alte skateparkuri din afara sau chiar din bucuresti sau cluj observam ca nu este ingradit si nici facut cu bun gust este o bataie de joc la adresa tuturor.

   +8 voturi
   +1
   -1
  2. Sunt de acord cu parintii , nici eu nu pot sa imi practic sportul preferat pt ca incerc sa fiu atent sa nu lovesc pe cineva ,eu am BMX si acest skate park nu este proiectat pt a putea progresa , suprafata skate parkului este prea mica (inghesuita ) , rampele sunt mici si inguste , teava aceea este intr o forma de Z si nu poate fi folosita , ar trebuie teava sa fie din fier nu aluminiu si daca vor sa aduca alta ar fi bine sa fie DREAPTA nu forme ciudate ,lunga cam de 2-3m cu 2-3 piciore inalte de 40-50cm , daca muta skate parkul alt undeva sper ca nu va fi langa un alt parc de joaca pt copii cum este de ex Parcul Europa , daca mai face cineva skate park va rog veniti si intrebati ne cum am vrea sa fie , decat sa faca multe si aiurea mai bine unu si BUN

   +5 voturi
   +1
   -1
   • Absolut! Că doar acuș începe campania de alegeri și-i nevoie de bănuți la PNL să-i vedem rânjind în poze pe toate gardurile. Că ce au livrat este făcătură?! Se vede de la o poștă, pentru cei ce înțeleg ce văd și nu au ochelari de cal, sau nu sunt spălați pe creiere la întrunirile neoprotestante, unde se zbiară la unison Aleluia.

    +2 voturi
    +1
    -1
   • „Cine stie cat au costat in acte aceste “rampe”?” … păi dacă pe mețianu anumite bănci, fabricate în serie, au costat 8000 de euro/buc, atunci aceste făcături artizanale or fi costat 10000 bucata … și sigur că ar fi interesant ca primarul să publice din proprie inițiativă copiile pdf ale facturilor, pe siteul primăriei, să ne închidă gura nouă cârcotașilor. Da eu zic, că n-are curaj!!!

    +2 voturi
    +1
    -1

  Scrie un comentariu

  5 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.