luni, 22 iulie, 2024

Special Arad Logo

  E oficial! Liga 2 a rămas în doar 16 echipe. Încă două echipe s-au retras

  de Special Arad | 23 februarie 2017, 7:07 PM | Sport

  0

  E oficial începând de astăzi, 23 februarie. Campionatului Ligii 2, ediţia 2016/2017, continuă din etapa a 22-a fără încă două echipe, Unirea Tărlungeni şi CSM Râmnicu Vâlcea. Cele două cluburi au înştiinţat Departamentul Competiţii din cadrul Federaţiei Române de Fotbal că se retrag, iar Comisia de Disciplină şi Etică a dictat în şedinţa din 22 februarie sancţiunile, scrie Liga2.ro.

   

  „În conformitate cu prevederile art. 79/8 şi 79/14 din RD constată retragerea echipei de seniori CS Unirea Târlungeni din competiţia Liga a II-a ediţia 2016-2017 şi se sancţionează cu retrogradarea în ultima categorie competiţională organizată de Asociaţia judeţeană de fotbal pe teritoriul căreia are sediul clubul în cauză”, sună verdictul Comisiei de Disciplină şi Etică a FRF pentru Unirea Tărlungeni, unul asemănător fiind dictat şi pentru CSM Râmnicu Vâlcea” (scrie liga2.ro).

   

  Articolul 79 din Regulamentul Disciplinar al FRF, intitulat „Neprezentarea, retragerea de pe teren sau refuzul de a relua jocul, neprogramarea, teren neregulamentar”, spune la punctul 8 că: „Retragerea unei echipe de seniori din campionat, după începerea acestuia, se constată de către Comisia de disciplină ca urmare a înştiinţării transmisă de clubul în cauză, semnată de unul dintre împuterniciţii săi. Echipa respectivă va fi sancţionată în conformitate cu dispoziţiile art. 79 alin. 14 de mai jos.”, adică „Neprezentarea la două jocuri din cadrul aceleiaşi ediţii a campionatului de seniori, retragerea sau excluderea unei echipe după începerea campionatului, va fi sancţionată cu retrogradarea în ultima categorie competiţională organizată de asociaţia judeţeană de fotbal pe teritoriul căreia are sediul clubul în cauză.”

  Astfel, în cazul în care Unirea Tărlungeni şi CSM Râmnicu Vâlcea vor dori să îşi continue activitatea la seniori, cele două cluburi trebuie să pornească obligatoriu din ultima ligă a judeţului din care fac parte, Braşov, respectiv Vâlcea.

  Toate meciurile din retur, jucate deja sau care urmau să fie jucate, vor fi pierdute cu 3-0

  Cu cele două echipe retrase după ce returul deja a început, până acum desfăşurându-se două etape din acesta, a 20-a şi a 21-a, campionatul Ligii 2 va suferi modificări. Rezultatele obţinute de cele două echipe în tur vor rămâne aceleaşi, însă, în schimb, cele din retur vor fi pierdute toate la „masa verde”, scor 3-0, inclusiv din cele două etape desfăşurate.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.