sâmbãtã, 20 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Victoria cu Rapid ar asigura matematic promovarea pentru UTA! Ce de calcule…

  de Lucian Dănilă | 22 iulie 2020, 2:36 PM | Sport | Topic special

  0

  După cele două meciuri disputate ieri în play-off-ul din Liga 2, UTA este sigură de un lucru: o victorie în meciul cu Rapid ar asigura matematic promovarea în Liga 1.

  Au mai rămas șapte meciuri de disputat din acest campionat blitz, cum s-a exprimat în mai multe rânduri antrenorul Gyuszi Balint. Până acum a fost un campionat cum nu am mai văzut: fără spectatori, meciuri foarte slabe din punct de vedere calitativ, o presiune incredibilă pe fiecare combatantă în condițiile în care echipele au revenit în teren fără ritm sau tonus de competiție.

  Adrenalina a fost și ea la cote ridicate, iar asta s-a putut observa și în postările de pe rețelele de socializare ale suporterilor, imediat după victoria echipei UTA la Mioveni. Imediat după fluierul final, fanii scriau cu litere „cât casa”: „Felicitări UTA pentru promovare! Vom juca în Liga 1”. După câteva ore, fanii, nu toți, dar mulți dintre ei, s-au mai temperat și mesajele erau de genul: „Victoria sau egalul cu Rapid ne asigură promovarea! Duminică rupem Aradul!”

  Lucrurile s-au schimbat puțin imediat după meciul Rapid – FC Argeș, scor 1-2. În condițiile în care partida dintre Turris și Petrolul nu era începută, cel mai pesimist scenariu arăta că nici măcar o victorie cu Rapid nu asigura promovarea matematică a Bătrânei Doamne. În acel moment, FC Argeș avea posibilitatea să adune 32 de puncte, ceea ce implica și o victorie directă cu UTA, astfel că putea trece peste gruparea arădeană. Turris, care avea ieri 24 de puncte și încă trei jocuri, putea aduna 33 de puncte, ceea ce însemna că pentru UTA nu era de ajuns victoria cu Rapid care îi asigura doar 32 de puncte.

  După ce partida dintre Turris și Petrolul s-a încheiat cu scorul de 0-0, acum suntem siguri de un lucru: victoria cu Rapid ar trimite pe UTA în Liga 1 indiferent de celelalte rezultate. UTA ar avea 32 de puncte, număr pe care teoretic îl mai poate atinge o singură echipă în acest play-off: FC Argeș. Turris, după meciul cu Petrolul ar mai putea aduna maxim 31 de puncte, Mioveni doar 30, iar Petrolul poate strânge maxim 29 de puncte. Așa cum se vede, nici măcar dacă UTA câștigă duminică nu este sigură că va încheia campionatul pe primul loc, ceea ce pentru mulți nici nu ar mai conta atâta timp cât și locul 2 asigură promovarea directă.

  Până acum a fost un campionat ciudat, iar în cele opt meciuri disputate nu s-a înregistrat nicio victorie a echipelor gazdă! Au fost cinci remize și trei victorii ale oaspeților. Meciul restanță din etapa a 2-a dintre FC Argeș și Mioveni ar putea rezolva unele dintre ecuațiile acestui mini-campionat. O victorie a echipei FC Argeș ar plasa gruparea antrenată de Ionuț Badea pe locul 2 cu șanse mari de promovare și ar scoate practic din luptă formația din Mioveni. O victorie a celor din Mioveni ar readuce echipa lui Claudiu Niculescu în lupta pentru promovare și în acest caz UTA ar mai avea nevoie doar de o remiză în jocul cu Rapid pentru a promova. Încă e complicat…

  Simplu este doar pentru UTA, care așa cum am spus, cu o victorie duminică seara și-ar asigura biletele pentru liga mare a fotbalului românesc.

  Înfrântă ieri pe propria arenă, Rapid este practic prima echipă ieșită din jocurile promovării. Cu doar 21 de puncte adunate, Rapid mai poate acumula, teoretic, 27 de puncte, cifră care aproape sigur nu le ajunge nici măcar pentru prezența la baraj.

  Se poate spune că Rapid vine la Arad cu moralul la pământ, dar Gyuszi Balint nu se bazează pe asta: „După victoria de la Mioveni nu m-au mai interesat celelalte rezultate. Important este să arătăm noi ca o echipă, așa cum am arătat în jocul de la Mioveni, să văd suflet, să văd dorință și determinare și așa ne vom putea îndeplini obiectivul fără să ne mai uităm la celelalte rezultate”.

  program liga 2

  clasament 21 4

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.