vineri, 14 iunie, 2024

Special Arad Logo

  E bai! eBay a fost atacat de hackeri. Posibile daune şi pentru utilizatorii români!

  de Special Arad | 21 mai 2014, 10:24 PM | Internaţional

  0

  Popularul site de comerţ on-line, eBay, anunţă într-un comunicat că zecile de milioane de utilizatori ar trebui să-şi schimbe parola site-ului.

  Platforma de comerţ web a fost victima unui atac informatic de anvergură. O parte din baza de date a fost compromisă, hackerii având acces la informaţii confidenţiale aflate în zona de corporate. eBay deţine şi platforma de plăţi on-line PayPal folosită pe scară largă în întreaga lume pentru transfer de bani şi cumpărături prin intermediul computerului.

  Până la această oră nu există dovezi că baza de data a PayPal a fost spartă.

  Atacul asupra eBay a avut loc undeva în luna februarie, începutul lui martie şi au fost furate liste cu nume de clienţi, adrese de e-mail, parole, adrese poştale, numere de telefon. Cu toate acestea, oficiali eBay au spus că baza de date atacată nu conţine informaţii despre tranzacţiile financiare. Furtul este investigat de FBI.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.