vineri, 14 iunie, 2024

Special Arad Logo

  „Durerile sunt mari, senzațiile sunt urâte”. Mărturia unui bolnav de coronavirus din Arad, internat la Timișoara

  de Lucian Dănilă | 2 aprilie 2020, 4:51 PM | Coronavirus | Topic special

  0

  Am vorbit astăzi cu un arădean care a fost confirmat pozitiv cu virusul COVID-19, acesta fiind internat în aceste zile la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara.

  „Sunt tot mai mulți bolnavi, foarte mulți din Arad. Din păcate, faptul că nu se fac teste este foarte dăunător pentru că nici măcar nu putem estima câți bolnavi sunt încă care umblă liberi fără să știe că poartă virusul. Uite, eu sunt la Timișoara, dar aici este plin de arădeni. Sunt și mulți care sunt cadre medicale, dar și mulți oameni bolnavi, unii cu afecțiuni foarte grave. Aici, la spitalul din Timișoara, un etaj este ocupat doar de arădeni!”, ne spune acesta.

  L-am întrebat apoi cum se simte și ce a simțit în primele zile. Arădeanul ne spune că de câteva zile se simte mai bine, nu mai are dureri, dar i s-a făcut ieri un test și din nou a ieșit pozitiv. Va fi lăsat acasă doar după ce i se vor face alte două teste care trebuie să fie negative. „Durerile sunt mari, iar senzațiile foarte urâte. La început spuneam și eu cum spun mulți din păcate, că acest coronavirus este doar o răceală. Am avut ocazia să simt pe mine și vă spun că te doboară. Eu sunt tânăr, dar am simțit cum mă dor toți mușchii, m-am simțit slăbit și apoi m-a luat tusea și durerea de gât. Asta, durerea de gât e infernală. Am mai avut și eu gripă, dar nu se compară. M-a durut gâtul câteva zile, iar în piept am simțit la fel, dureri foarte mari. Acum, după câteva zile de tratament, sunt mai bine”, spune arădeanul.

  Întrebat în ce constă tratamentul, acesta a spus că i se administrează zilnic o pastilă. „La cei mai grav le dă două pastile pe zi, eu iau doar una, pentru că sunt bine acum. Ne vin pastilele într-un plic pe care scrie numele nostru, al tuturor bolnavilor. Eu am plicul meu, colegul de salon pe al lui și tot așa”, spune acesta.
  Întrebat cum reacționează cadrele medicale, acesta a avut numai cuvinte de laudă: „Sunt foarte implicați cu toții, medici, asistente, infirmiere, toți. Aici stăm cu ușa deschisă, dar cadrele medicale ne-au rugat să nu ne plimbăm” .

  „Nu este joacă cu boala asta”, a continuat el. „Am întâlnit aici oameni mai bătrâni, din Arad, pe care îi și cunoșteam pe câțiva. Săracii… Pentru cei cu boli cronice acest virus este fatal. Cei cu obezitate mor unul după altul, diabeticii au și ei mari probleme, mulți dintre ei au murit, la fel și cei cu probleme de tensiune, hipertensivii”, a continuat arădeanul care așteaptă cu nerăbdare să plece acasă.
  „După ce plec acasă, va trebui să stau 14 zile în izolare. Este și normal că doar nu o să mă duc la lucru… Cui i-ar plăcea să tușesc lângă el după ce știe că eu am fost infectat cu coronavirus?”, spune pacientul internat la Timișoara.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.