sâmbãtã, 24 februarie, 2024

Special Arad Logo

  După un an de zile, deși martorii încă-l acuză, comisarul de Poliție din Chișineu Criș care a furat banii unui bătrân este aproape „spălat”

  de Mihai Todoca | 15 august 2022, 1:40 PM | Dezvăluiri | Topic special

  5

  A trecut un an de la publicarea de către Special Arad a articolului După un asasinat cu bombă, după o rețea imensă de traficanți de țigări, vine și o a treia nenorocire peste Arad: un comisar de Poliție este acuzat că a intrat noaptea peste un bătrân și i-a luat cardul cu bani (Video), iar frustrarea comunității din Chișineu Criș ne arată încă o dată sistemul putred care continuă să protejeze infractorii, chiar dacă aceștia lucrează în cadrul IPJ. Chiar dacă poartă o uniformă și mai au și funcția de comisar. Sau, poate, tocmai de aceea sunt protejați, atât de organele de control interne de la Arad, cât și de colegi.

  Nu mai este un secret pentru cei care îl cunosc pe comisarul Răzvan Gagea, că acesta are patima jocurilor de noroc, iar de acolo i se cam trag toate ponoasele.

  Noi, încercând să fim niște catalizatori între instituțiile statului și cetățeni, simpli observanți a celor ce se petrec în comunitate, nu avem cum să nu îi întrebăm pe cei responsabili de ce la patru luni după citarea unui martor, procurorii nu au emis un comunicat cu privire la cercetările care țin de un an în cazul „infracțiunii de furt, efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos și acces ilegal la un sistem informatic”? De ce respectiva citare a venit la opt luni după sesizările mai multor oameni din Chișineu Criș, pe lângă aceea a victimei.

  Cât de anevoios se poate desfășura o anchetă în care să ai probe concrete, iar nici măcar un an după petrecerea faptelor să nu există o rezoluție?

  Pe firul de la Chișineu Criș mai vin informații, încă neverificate, dar susținute de un cetățean care este atât de determinat „să nu îi lase în pace” încât ne-a declarat că „Nu am nici o problemă să le spun! Să vină să mă întrebe, pentru că știu sigur ce face! Și cu țigările și cu permisele de conducere, cu tot! Dar eu ce să fac? Mă pot pune cu ei?”. Timpul i-a demonstrat că nu, cel puțin acum, nu, nu se poate pune cu ei.

  În urma articolului nostru menționat la început, IPJ Arad a emis la vremea respectivă un comunicat pe care îl redăm mai jos… pentru „memorare”:

  „Referitor la informațiile apărute în spațiul public, Compartimentul Informare și Relații Publice al Inspectoratul de Poliție Județean Arad este abilitat să comunice următoarele:

  În cursul zilei de astăzi la nivelul Poliției Orașului Chișineu-Criș a fost înregistrată o plângere penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt,
  cercetările fiind continuate de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Chișineu-Criș în vederea verificări celor sesizate și luarea măsurilor legale.

  De asemenea conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Arad a dispus efectuarea de verificări în termen, urmând ca, la finalizarea acestora, să fie dispuse măsuri“.

  Ei, de atunci a trecut un an… un an în care primim telefoane, mesaje în care suntem întrebați, pe bună dreptate, „Cum de nu s-a mai întâmplat nimic? Și dacă era dosarul la tribunal, tot trebuia să știm ceva…”

  Rețineți, vă rugăm, că aceștia sunt oamenii din comunitatea din care face parte și comisarul Răzvan Gagea, sunt aceeași oameni care plătesc taxe și impozite, care cred că aplicarea legii se face la fel pentru toți. La Chișineu Criș se pare că nu este așa. Și nu numai acolo… dar asta e altă poveste.

  Notă* Oricât am căutat pe portaluri nu am găsit nici un dosar în această speță. Mucaliții ar spune doar atât: „Spălătură”.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. e putred tot in toata politia partea proasta e ca si voi ca jurnalisti nu mai scrieti nimic despre ei, va complaceti cu stadiul actual al lucrurilor, nu degeaba Aradul este un oras in care nu te simti sigur dar la un moment dat va veti trezi cu toate fiindca si voi locuiti in putoarea asta

   +5 voturi
   +1
   -1
  2. O cloaca imensa in Ch. Cris. De la politie, procuror, Judecatori. Am avut de-a face cu ei, in final am iesit in pierdere. Bani furati cu acte false, demonstrat de mine. Invanuitii au adus martori mncinosi, dovediti de mine, degeaba. Acolo functioneaza alte legi, ale lor!

   +4 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  9 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.