sâmbãtã, 13 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Update ExclusivDupă un asasinat cu bombă, după o rețea imensă de traficanți de țigări, vine și o a treia nenorocire peste Arad: un comisar de Poliție este acuzat că a intrat noaptea peste un bătrân și i-a luat cardul cu bani (Video)

  de Mihai Todoca | 13 august 2021, 5:38 PM | Dezvăluiri | Recomandările editorilor | Știri Arad

  5

  După o bombă care a explodat în mașina unui om de afaceri din Arad, după ce o mare grupare de traficanți de țigări din județul Arad  ține prima pagină a ziarelor și televiziunilor naționale, astăzi prezentăm un nou caz, de o gravitate extremă dacă se dovedește a fi real, fiind vorba de implicarea unui comisar de poliție din orașul Chișineu Criș, care este acuzat – se va putea observa din materialele video pe care le prezentăm – că, nici mai mult nici mai puțin, considerându-se Boss-ul localității, a intrat noaptea, împreună cu un alt individ, în casa unui bătrân pe care-l știau fără apărare și i-au luat acestuia o căldare din aluminiu și un card bancar.

  Faptele, cum spuneam și repetăm, de o gravitate ieșită din comun, fiindcă se presupune că oamenii legii apără populația, așa cum ne-au fost povestite ele de martori: în urmă cu două săptămâni, la Chișineu Cris, un comisar de poliție, Răzvan Gagea, împreună cu încă un presupus apropiat, ar fi intrat în casa unui bătrân în timpul nopții cu scopul de a-i sustrage bunuri. De fapt, așa cum susține bătrânul, chiar i-ar fi sustras o căldare și un card bancar, având probabil informația că acesta, bătrânul, primește regulat bani de la un fiu plecat în Cehia.

  Toate acestea sunt povestite chiar de victimă, Ioan Cohan, în vârstă de 66 de ani, lui Cristian, un localnic care a filmat discuția pe care au purtat-o și care dorește să se afle adevărul: „Au luat buletinu, cardu… erau într-o borsetă așa neagră. Numa m-am trezit cu ei în casă, au deschis ușa (de la pod n.red) au luat căldarea și au plecat”.

  Întrebat cine a intrat peste el în casă, acesta răspunde: „Răzvan!”

  „Gagea?” – este întrebat din nou, acesta confirmând.

  (…) Păi dar asta-i poliție? O venit unul de la poliție cu ochelari și i-a zis că dacă nu îmi dă actele intră la închisoare. Așa că mi le-au dat înapoi. (n.red. un localnic a sunat la 112 azi noapte, în data de 12 august, iar cei care au răspuns la apel fiind identificați de cel care a realizat videoul ca fiind Sorin Micle și un anumit Pîrvan). Probabil că acest act oribil nu ar fi fost descoperit dacă un apropiat al fiului aflat în Cehia nu ar fi venit la fața locului să se intereseze cu privire la situația bătrânului.

  De fapt, chiar dacă „spargerea” locuinței s-a produs în urmă cu două săptămâni, victima nu a depus plângere la poliție deoarece credea, după cum declară chiar Ioan Cohan, că în lipsa unui act de identitate nu se poate înregistra actul oficial.

  Totuși, incredibil, în urma apelului către postul de Poliție de la Chișineu Criș, victima și-a primit cardul (fără bani!-acuzațiile fiind că hoții i-ar fi luat 1800 de lei de pe el) și actele înapoi, autorul fiind probabil somat de colegii săi să rezolve situația. De ce spuneam incredibil? Pentru că suntem aproape siguri că dacă nu ar fi intervenit apropiați ai fiului și localnicii curajoși, cazul s-ar fi mușamalizat.

  În consecință, făcând din nou referire la cei care au dorit să-l ajute pe Ioan Cohan, victima a fost încurajă să depună plângere și chiar a făcut-0 astăzi.

  La momentul redactării acestei știri, sursele noastre ne-au transmis că cel acuzat, referindu-ne la comisarul Răzvan Gagea, a fost la victimă acasă pentru a-i returna banii, 1500 de lei. Polițiștii au fost și ei la domiciliul victimei pentru a aduna probe.

  Știind că polițiștii nu au voie să comenteze oficial, nici măcar comandantul Poliției din Chișineu Criș, am contactat biroul de presă al IPJ Arad pentru a cere o poziție oficială a conducerii Inspectoratului Județean de Poliție Arad și ni s-a răspuns că o să primim una chiar și după publicarea acestui articol. 

  Update, IPJ Arad, ora 19.05:

  Referitor la informațiile apărute în spațiul public, Compartimentul Informare și Relații Publice al Inspectoratul de Poliție Județean Arad este abilitat să comunice următoarele:

  În cursul zilei de astăzi la nivelul Poliției Orașului Chișineu-Criș a fost înregistrată o plângere penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt,
  cercetările fiind continuate de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Chișineu-Criș în vederea verificări celor sesizate și luarea măsurilor legale.

  De asemenea conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Arad a dispus efectuarea de verificări în termen, urmând ca, la finalizarea acestora, să fie dispuse măsuri„.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. MAI SUNT INCA ASEMENEA ” SPECIMENE ” CARE FAC DE RUSINE POLITIA ROMANA .
   DE URMARIT REZULTATUL ANCHETEI …….. SA SPERAM CA NU-L VOR ACOPERII COLEGII ….. CUM A MAI FOST CAZUL SI IN TRECUT CU ACCIDENTELE FACUTE DE ACEST ” comisar ” !
   IN REGIMUL ANTERIOR ERA DEZBRACAT A DOUA ZI , DAR ASTAZI , SA NU UITAM CA TARA TUTUROR POSIBILITATILOR ESTE ……. ROMANIA .
   SA-TI FIE RUSINE ” comisare ” !

   +1 voturi
   +1
   -1
   • …mă comunistule, In regimul anterior „oamenii legii” dintr-o comună au omorât în bătaie un băiat din Gai pentru că ținea neapărat să se însoare cu fata șefului de post din acea comună…si ăsta e doar un exemplu…. așa că, mai du-te mă lache….cu tot cu regimul tău de căcat.

    Eu încă sper că o să muriți curând toți cârnații ăștia care plângeți după comuniști.

    --5 voturi
    +1
    -1

  Scrie un comentariu

  7 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.