Noul spital din Lipova a intrat la apă. Autoritățile o cam scaldă

  de Raluca Medeleanu | 14 October 2021, 11:03 AM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  1

  Noul Spital orășenesc Lipova a fost inaugurat anul trecut, investiția ridicându-se la aproximativ 5 milioane de euro din bani guvernamentali, proiectul fiind coordonat de Compania Națională de Investiții (CNI). Acum, la un an de la finalizarea lucrărilor, ceva ce ar fi trebuit să fie făcut ca la carte, deja începe să dea semne de înrebare cu privire la calitate: apa a început să se infiltreze în pereți.

  Problemele de la spital au fost semnalate pe un grup de facebook de către o cetățeancă revoltată care a postat și o serie de fotografii care arată infiltrația apei și intervențiile la nivelul tavanului.

  postare fb inundatie spital lipova

  Pentru a afla cum se va remedia problema, l-am contactat pe primarul Lipovei, Florin Pera, care în primă fază a negat existența unor probleme, afirmând că pozele sunt de anul trecut, însă apoi a recunoscut că există infiltrații și că intervenția la nivelul tavanului a fost făcut de cei de la Primăria Lipova, în urma verificărilor efectuate.

  Primarul Pera ne-a declart că au fost constatate deficiențe, că apa pluvială se scurge de la nivelul acoperișului prin instalația Geyser-elor la subsol, de unde s-a infiltrat în pereți.

  „Am trimis în acest sens constătari la CNI, iar firma are termen în 20 zile să remedieze problema, în caz contrar se aplică neexecutarea garantiei de executie”, ne-a spus Florin Pera.

  L-am întrebat la ce valoare sunt estimate daunele, iar acesta ne-a spus că la 50.000 lei. De asemenea au fost depistate probleme și la cazane, există probleme la încălzire. Dar și acestea țin de firma Terra Gaz Construct – cea care a efectuat lucrările de la spital, astfel că și pentru funcționarea corespunzătoare a cazanelor are la dispoziție tot 20 de zile, potrivit deciziei CNI.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  8 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.