duminicã, 14 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  După mulți ani de așteptare și câteva „meciuri” online între primar și pecicani, orașul începe să prindă contur

  de Andreea Daniela B. | 4 august 2021, 2:27 PM | Administraţie

  0

  Lucrările de asfaltare din orașul Pecica ar fi trebuit să pună transforme localitatea într-un șantier încă din anul 2018, însă cel mai bine, lucrările au fost observate abia acum când, în anul 2021, mai multe străzi au intrat oficial în lucru, simultan. Se pare că este vorba despre proiectul intitulat „Modernizare străzi în orașul Pecica, județul Arad”, derulat prin Programul Național de Dezvoltare Locală. În acest proiect sunt incluse străzile: 3, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 109, 110, 112, 113, 115, 116, 119, 122, 123, 124, 314 și 422.

  Pe lângă obiectivul principal, acela de a asfalta străzile de pământ, în acest proiect sunt incluse și accesele la proprietăți, trotuarele, pista pentru bicicliști, parcările și spațiile verzi.

  De menționat este și că majoritatea străzilor se află într-o zonă destul de centrală, unele dintre ele (nota red. strada 3) fiind foarte circulate, criteriu după care au fost alese.

  Astfel, dacă la finalul lunii mai, stadiul fizic realizat de constructorul SC Colosseum Print SRL era de aproximativ 51%, în acest moment, la începutul lunii august se poate observa cu ochiul liber cum procentul a crescut simțitor, asfaltul fiind deja turnat aproape peste tot, lucrările axându-se de acum mult mai mult pe partea de șanțuri și poduri, dar și pe finisaje, muncitorii fiind pe șantiere aproape zilnic, încercând să ducă la bun sfârșit treaba pe care au început-o.

  Desigur, există și nemulțumiri. Mulți pecicani s-au sesizat cu privire la tăierea pomilor fructiferi pe care îi aveau plantați în fața casei. Aceștia și-au spus „oful” în mare parte online și au așteptat răspunsurile pe care le-au și primit. Ei se arată indignați de faptul că acei copaci au fost tăiați cu mult înainte de a începe lucrările propriu-zise și cu puțin înainte de a putea fi recoltați.

  „Frustrare imensă, oameni profesioniști, gândire logică pe cale de dispariție. Prin aceasta postare vreau să atrag atenția nu pe simplu fapt că s-au tăiat pomi fructiferi, pruni, ci pe faptul că s-au tăiat înaintea recoltării și înainte cu mult timp de a se ajunge la modernizarea șanțurilor.. aceasta fiind principalul motiv. Curățarea este cel de-al doilea motiv, tăiatul a fost simplu, dar să ne gândim și la curățare după finalizarea lucrării ca oamenii să aibă acces la propria ieșire, este deja un lux. Sper ca în locul pomilor vor fi plantați alții și întreținuți de stat, deoarece aparține de domeniul public”, scrie M.A. pe un grup privat care are în prim plan orașul Pecica, alături de fotografii explicite.

  pecica2

  Primarul orașului Pecica, Petru Antal, a răspuns acuzațiilor și a explicat de ce se întâmplă acest lucru și ce măsuri vor fi luate după finalizarea lucrărilor: „Având în vedere postarea/frustrarea imensă, sunt obligat să răspund la unele acuzații nefondate, răutăcioase și probabil făcute în necunoștință de cauză. După cum ați observat, stimată domnișoară M. A., de săptămâna trecută au început lucrările și pe strada 124. Finalizarea lucrărilor va avea loc în maxim 3 luni și nu la ”sfântul așteaptă”! Acei pomi fructiferi au fost în calea șanțului care se construiește și în calea bordurilor pentru trotuar. Legat de curățarea crengilor, se ocupă primăria și cel târziu până mâine (n.r. săptămâna trecută), vor fi ridicate crengile de pe toată strada. Nici într-un caz nu ne-am așteptat să curățați dumneavoastră. După finalizarea lucrărilor vor fi amenajate spații verzi și pomi ornamentali pe toată strada. Fără deranj, nu se pot face astfel de lucrări. Chiar de aceea cerem înțelegere și răbdare până se vor finaliza toate lucrările care vor fi pentru confortul locuitorilor și nu numai”.

  Chiar dacă în acest moment șantierul de pe trotuar este departe de a fi gata și mulți locuitori ai orașului nu își pot lăsa mașina pe podul casei din cauza săpăturilor, aceștia vor fi nevoiți să dea dovadă de multă răbdare pentru că data de finalizare a lucrărilor în curs este 31.12.2021. Desigur, având în vedere stadiul lucrărilor din luna mai și comparând cu prezentul, sunt șanse mari ca acestea să fie finalizate chiar înainte de termen, însă rămâne totuși de văzut.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.