miercuri, 29 mai, 2024

Special Arad Logo

  După ce Ponta i-a urat succes la câştigarea Premiului Nobel, Cărtărescu a respins „cu dezgust urările“

  de Special Arad | 9 octombrie 2014, 11:51 PM | Naţional

  0

  Înainte de anunţarea Premiului Nobel pentru Literatură, scriitorul Mircea Cărtărescu (58 de ani) deţinea la casa de pariuri britanică Ladbrokes o cotă egală – 25 la 1 – cu cele atribuite scriitorilor Milan Kundera, Thomas Pynchon şi Bob Dylan. Premierul Victor Ponta i-a urat succes scriitorului român, într-o postare pe Facebook.

  Scriitorul Mircea Cărtărescu era plasat pe locul 16, la Ladbrokes, înaintea unor nume precum Umberto Eco, Amos Oz sau Salman Rushdie, scrie ziarul Adevărul.

  Premierul Victor Ponta i-a adresat miercuri pe Facebook un mesaj de susţinere pentru Mircea Cărtărescu, dorindu-i „mult succes“.

  „Îi doresc mult succes lui Mircea Cărtărescu mâine (joi, n.r.), când se va anunţa câştigătorul Premiului Nobel pentru Literatură! România are şanse mari să se bucure de un nou laureat!”, a scris Ponta pe contul de Facebook.

  627x0

  În replică, scriitorul a comentat, pe pagina sa de Facebook, că „în ceea ce mă priveşte, resping cu dezgust urările d-lui Ponta”. De asemenea, scriitorul a declarat cu câteva zile, tot pe Facebook, că doreşte să se termine cu tevatura în jurul acestui premiu.

  627x0 (1)

  „Abia aştept să treacă Nobelu. Să vorbesc şi eu cu oamenii mai normal. Măcar până la anul”, posta Mircea Cărtărescu pe Facebook.

  „În metrou îmi ia cineva mâna de undeva din spate, că m-am şi speriat, şi-mi spune tărăgănat, că se uită lumea ca la urs: «Să dea D-zeu să-l luaţi!» Am coborât cu două staţii înainte“, sublinia scriitorul în alt comentariu.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.