vineri, 14 iunie, 2024

Special Arad Logo

  După 50 de ani, revista Rolling Stone are un nou acţionar majoritar

  de - | 22 decembrie 2017, 2:39 PM | Monden

  0

  Publicaţia americană Rolling Stone şi-a schimbat acţionarul majoritar, după 50 de ani, după ce compania Penske Media a achiziţionat 51% din acţiuni, surse din piaţă vorbind despre o tranzacţie în valoare de 100 de milioane de dolari, informează Mediafax, citând AFP.

  Revista înfiinţată în urmă cu 50 de ani este mai cunoscută pentru articolele sale despre muzică şi cultura pop în general, dar oferă şi informaţii politice şi comentarii. Este celebră şi pentru copertele sale, considerate în ultimii ani simbolul suprem al succesului şi relevanţei muzicii.

  Jan Wenner a înfiinţat revista în San Francisco, în 1967, împreună cu criticul muzical Ralph Gleason, iar, de atunci, compania acestuia, Wenner Media, a deţinut controlul majoritar.

  Compania BandLab Technologies, cu sediul în Singapore, deţine în prezent 49% din acţiunile revistei

  Nu au fost făcute publice detaliile tranzacţiei, însă, potrivit înţelegerii, Wenner, care până acum era publisher, va fi director editorial. Gus Wenner, fiul lui Jann Wenner, va rămâne preşedinte al Wenner Media.

  Revista a trecut printr-o perioadă mai dificilă, la fel ca întreaga industrie de publishing, care încearcă să se adapteze evoluţiei digitale.

  De asemenea, publicaţia a suferit o lovitură după ce, în 2014, a publicat un articol despre un fals viol petrecut în campusul University of Virginia. În 2015, publicaţia a retractat articolul şi a şi plătit despăgubiri pentru defăimare.

  Înfiinţată de Jay Penske în 2003, compania Penske Media deţine în prezent mai multe titluri în domeniile cultură şi divertisment, printre care Variety, site-ul Deadline.com şi Women’s Wear Daily.

  Anul acesta, Wenner Media a mai vândut două reviste, US Weekly şi Men’s Journal, companiei American Media Inc., care mai deţine, printre altele, The National Enquirer.

  Sursa: Mediafax

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.