sâmbãtã, 20 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  DSP Arad va cere medicilor de familie să nu mai aştepte formarea grupurilor şi să vaccineze pe oricine doreşte

  de - | 9 august 2021, 4:47 PM | Sănătate | Știri Arad

  0

  Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Arad le va cere medicilor de familie să îi vaccineze anti-COVID-19 pe doritori chiar cu riscul de a risipi doze, să nu mai fie necesară formarea grupurilor de câte cinci persoane, număr egal cu cel al dozelor aflate într-un flacon de ser de la Johnson & Johnson, relatează Agerpres.

  În ultima perioadă, mulţi arădeni s-au plâns că au dorit să se vaccineze, dar când au mers la un medic de familie din lista celor care s-au înscris în campanie, au fost amânaţi, spunându-li-se că nu sunt suficienţi doritori pentru a fi deschis un flacon cu ser.

  Şeful DSP Arad, Horea Timiş, a declarat, pentru Agerpres, că le va cere medicilor de familie să nu mai ţină cont de formarea grupurilor de persoane, ci să vaccineze pe oricine.

  Flaconul cu ser odată deschis este valabil şase ore, iar medicii trebuie să aibă cinci pacienţi disponibili pentru administrarea dozelor. Cu toate acestea, având în vedere că este foarte greu să formeze grupurile, le vom cere să nu mai ţină cont de riscul de a se risipi doze de vaccin. Oamenii care aleg să se vaccineze trebuie să beneficieze de asta imediat, să nu mai fie puşi în aşteptare, pentru că mulţi se vor răzgândi. Oricum, doze de vaccin se pierd în cele din urmă în toată ţara. Vom lua în discuţie şi comunicarea dintre medici, să fie mai bună, pentru a-şi redirecţiona pacienţi unul altuia, acolo unde se poate”, a spus Horea Timiş.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.