duminicã, 14 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Drumuri blocate și gospodării inundate, după codul portocaliu de furtună

  de - | 5 iulie 2023, 9:34 AM | Recomandările editorilor | Regional

  0

  (foto: ISU Hunedoara)

  În vestul țării au fost emise, marți, mai multe avertizări cod portocaliu de furtună. ISU Hunedoara a anunțat că, din această cauză, pompierii au fost solicitați să intervină în mai multe situații.

  Astfel, Detașamentului Orăștie a intervenit în localitatea Orăștioara de Sus, un copac a căzut pe carosabil, blocând drumul județean DJ 705. Pompierii au acționat pentru segmentarea și degajarea materialului lemnos de pe șosea, circulația fiind reluată. În localitatea Costești au fost semnalate scurgeri de aluviuni de pe versanți, pe mai multe porțiuni ale drumului județean 705.

  La fața locului, s-au deplasat un echipaj operativ din cadrul Detașamentului Orăștie și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Orăștioara.

  Pe raza localității Grădiștea de Munte, un cablu de curent electric a fost desprins de pe stâlp. Pompierii au asigurat măsurile de siguranță, fiind solicitată o echipă tehnică a furnizorului de electricitate.

  În plus, în localitatea Baia de Criș, pompierii din cadrul Secției Brad au intervenit până la această oră pentru evacuarea apei dintr-o curte și o pivniță.

  Pe DN 76, la intrare în localitatea Țebea, doi copaci au căzut pe carosabil. Echipajele operative acționează pentru segmentarea și degajarea materialului lemnos.

  În localitatea Costești, judeţul Hunedoara, unde au fost semnalate scurgeri de aluviuni de pe versanți, pe mai multe porțiuni ale drumului județean 705. 13 autoturisme în care se aflau 26 de adulți și 10 copii au rămas blocate, până la eliberarea unui sens de mers.

  De asemenea, 110 mașini au fost blocate marți, cu peste 200 de persoane, pe o șosea care leagă Gorjul de Caraș-Severin.

   

  sursa: pressalert.ro.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.