Drumul de la Zăbalț, la limită cu județul Timiș, a fost finalizat înainte de termen. Este o nouă rută de acces spre Autostrada A1

  de Special Arad | 5 mai 2020, 4:14 PM | Administraţie

  2

  (foto: Google Maps)

  Comunicat. Președintele Consiliului Județean Arad a semnat astăzi documentele pentru întocmirea comisiei de recepție pentru drumul Zăbalț – limită de județ Timiș. Acesta constituie a doua legătură modernizată cu județul vecin după darea în exploatare a drumului Neudorf – limită de județ Timiș.

  „Mă bucur să anunț că am terminat, iată, cu mai bine de trei luni înainte de termen, acest drum, care constituie o nouă oportunitate de dezvoltare pentru zona de sud a județului nostru. Orice drum nou deschis înseamnă o nouă cale spre progres! Legăturile cu județul Timiș sunt importante atât pentru dinamica forței de muncă, dar și în ceea ce privește infrastructura de transport. Prin acest drum se creează o nouă rută de acces spre Autostrada A1”, a declarat Iustin Cionca, președintele CJ Arad.

  În lungime de 3,6 kilometri, drumul Zăbalț – limită de județ Timiș a fost preluat de constructor în august 2019 și avea un termen de execuție de 12 luni. Valoarea totală a lucrărilor se ridică la 3,8 milioane de lei. Garanția oferită de constructor pentru noul drum este de 60 de luni (5 ani) de la admiterea recepției.

  În toamna acestui an urmează să fie deschisă o nouă legătură cu județul vecin, între Sânpetru German și localitățile Sânpetru Mic și Gelu din județul Timiș. O a patra legătură pe ruta Lipova – Șiștarovăț – Cuveșdia se află în prezent în faza de licitație publică, urmând ca șantierul efectiv să înceapă undeva spre finalul acestui an.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Nici dracu nu circulă pe-acolo! Trei căruțe și un camion cu lemne furate. Doar VIP-urile care „braconează legal”, cu jeep-uri tunate și cu gonaci scoși cu de-a sila la goană. Cu banii ăia se puteau repara drumuri de mult mai mare prioritate și interes județean.

   +1 voturi
   +1
   -1
   • Daca nu stiati, drumul acesta face legatura cu un sat, Bruznic, sat in care traiesc 200 de suflete care merg la scoala, servici, spital etc. Drumul comunal era asfaltat, dar lipsea legatura spre Zabalt. Cred ca in 2020, 3,6 km reprezinta o realizare importanta pentru cei care bat drumul spre Bruznic si spre jud. Timis.

    0 voturi
    +1
    -1

  Scrie un comentariu

  1 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.