marþi, 16 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Dreapta Unită și-a prezentat candidații și este convinsă că va învinge „PSD și argatul său, PNL”

  de Valer Mărginean | 30 martie 2024, 7:42 AM | Politikos | Topic special

  4

  Victoria în alegeri a noii alianțe, Dreapta Unită, a fost tema de bază a conferinței de presă susținută vineri, cu prilejul prezentării candidaților alianței la alegerile din 9 iunie. Mai pe ocolite sau direct, fiecare dintre cei patru vorbitori, Vlad Botoș, Eugen Tomac, Dan Barna, Adrian Wiener (candidatul USR Arad la primărie) a transmis acest mesaj victorios.

  Fiind o întâlnire de prezentare a candidaților, nu vom comenta mesajul și nici nu vom „cântări” entuziasmul din sediul USR Arad. Ne gândim, totuși, că până la victoria finală, și candidații ADU, ca și cei ce vor reprezenta celelalte partide, vor avea de trecut un „mic” examen: votul cetățenilor. Atunci vom vedea cu toții dacă entuziasmul din Vinerea Mare (pentru catolici) a avut o bază reală.

  Dincolo de acest amănunt, trebuie să recunoaștem că felul în care s-au prezentat candidații, în care au vorbit cei patru și, în general atmosfera în care a avut loc întâlnirea a fost destinsă, lipsită de morga specifică altor politicieni, tineresc-nonconformistă.

  Candidați și vorbe de duh

  În această atmosferă, nu se putea să nu apară idei și vorbe „de duh” care, cu siguranță, vor „condimenta” campania electorală.

  Eugen Tomac: „Partidul-stat (PSD – PNL – n.n.) a încercat să scoată Dreapta Unită de pe buletinele de vot”.

  Înalta Curte a validat Alianța Dreapta Unită

  „Rezoluția Parlamentului European privind restituirea tezaurului aflat la Moscova de mai bine de un secol este o mare victorie a parlamentarilor Dreptei Unite, ale cărei efecte se vor vedea după încheierea războiului din Ucraina. Acum, relațiile cu Rusia sunt suspendate la nivelul UE, dar după încheierea războiului Rusia va veni la discuții cu UE pentru ridicarea sancțiunilor și atunci va avea și România un cuvânt de spus”.

  Parlamentul European cere Federației Ruse să returneze României tezaurul național

  Dan Barna: „Există multă dezinformare din partea PSD – PNL privind activitatea în Parlamentul European a eurodeputaților USR și PMP”.

  „Guvernarea PSD – PNL a produs cel mai mare deficit bugetar din Europa. Dacă rămânem cu PSD și PNL la guvernare, la anul vom avea alte măriri de taxe. Când USR a ieșit de la guvernare erau 68 de secretari de stat. Acum sunt aproape 200. Această guvernare jumulește munca românilor”.

  „Iohannis a adus în România modelul Belarus. PNL este unul dintre argații PSD”.

  „Înainte de a ne da afară de la guvernare – el ne-a dat, nu altcineva – Iohannis ne-a spus că vom tulbura societatea cu reformele, iar pensiile speciale trebuie să rămână așa cum sunt”.

  „Acum, spectrul politic arată ca un triunghi, cu PSD – PNL, pe latura stângă, Alianța Dreapta Unită pe cealaltă latură, de dreapta și AUR pe cea naționalistă. Nu vă mai lăsați păcăliți, nu există altă alternativă la PSD – PNL decât Dreapta Unită. Dați o șansă acestei alternative”.

  Adrian Wiener, mult mai scurt decât ceilalți vorbitori: „România este stăpânită, nu guvernată. La fel și Aradul”. Celălalt vorbitor arădean, Vlad Botoș, a vorbit mult mai mult – de altfel, gazdă fiind, a deschis prezentarea -, cu încredere și entuziasm, dar și cu ceva mai mult sobrietate, deci, fără vorbe de duh. „Am vorbit multe zile și nopți cu colegul Eugen Tomac, la Bruxelles, până când am reușit să facem această alianță”.

  Marele absent a fost, desigur, Ludovic Orban. A avut treburi importante în București. Păcat. Cu verva-i cunoscută ar fi adus și mai multă „picanterie” la aceastră întâlnire. Dar, cu siguranță va veni cât de curând – ne-au asigurat colegii săi din ADU.

  Am avut și noi două curiozități:

  • De ce nu a intrat și UDMR în Alianță?

  „UDMR a dorit să meargă în alegeri cu candidați proprii”.

  • Nu a fost constituită prea târziu această alianță pentru a-și putea face cunoscut programul electoral?

  „Niciodată nu-i prea târziu”.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  8 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.