România a exportat un milion de tone de cereale in 2021. La nivel național, pâinea se scumpeşte

  de - | 25 September 2021, 8:41 PM | Naţional

  0

  Productia record de cereale inregistrata de Romania in acest an nu reprezinta un motiv de bucurie pentru consumatori, in conditiile in care painea si produsele de panificatie sufera scumpiri.

  Chiar si oficialii guvernamentali sunt de acord ca preturile s-au majorat, insa dau vina pe scumpirile la curent si la gaze, care au majorat costurile de productie. Totusi, in acelasi timp, se vorbeste si despre milioanele de tone de cereale trimise in fiecare an peste granite, care se intorc mai apoi in tara ca produse de panificatie congelate.

  Romania este in acest moment cel mai mare exportator de cereale din UE, urmata fiind de Franta.

  Potrivit estimarilor celor de la Clubul Fermierilor Romani, productia totala de cereale a Romaniei ar putea depasi anul acesta 34 de mi­lioane de tone.

  Citeste mai mult pe stiriagricole.ro

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.