joi, 28 septembrie, 2023

Special Arad Logo

  Drama familiei care a pierdut o avere la păcănele: „Când te prind la ei, în sălile de jocuri, parcă reușesc cumva să te vrăjească, cu un whisky, cu o cafea, cu o bere, după care nu mai știi de tine”

  de - | 6 septembrie 2023, 3:16 PM | Naţional

  0

  Patima păcănelelor produce mari drame sociale. Au simțit-o pe pielea lor Adrian și Constanța, un cuplu de buzoieni care au ajuns pe drumuri din cauza acestui viciu. Bărbatul a pierdut în ultimii ani aproape 100.000 de lei, bani cuveniți după împărțirea unei moșteniri.

  Adrian Crăciun se consideră victimă a păcănenelor și spune că a ajuns pe drumuri din cauza acestui viciu periculos. Cu peste 12 ani în urmă, povestește bărbatul de 52 de ani, a picat brusc în patima jocurilor de noroc, ispitit de mirajul unui câștig uriaș peste noapte. Atunci s-a abătut sărăcia peste familia sa.

  „E boală asta și greu îmi revin din ea. Acum intru mai rar în sălile de jocuri, dar pentru că nu mai am bani, nu de altceva. Simt uneori nevoia să intru doar pentru o bere sau o cafea. Acum trei luni de zile, nu m-am putut abține și am pierdut 16 milioane de lei vechi la păcănele”, mărturisește Adrian.

  Soția sa, Constanța, a fost neputincioasă în a-l smulge pe Adrian din dependența care avea să le ruineze viața, puțin câte puțin. La început, femeia acum în vârstă de 46 de ani lucra în străinătate, într-un bar și la curățenie, și trimitea bani acasă cu gândul să-i strângă și apoi să-i folosească la consolidarea căsuței dărăpănate pe care o dețin lângă Buzău.

  Grav este că aparatele din cazinouri i-au mâncat lui Adrian toți banii primiți după o moștenire. După decesul părinților, el și frații săi au vândut un apartament, apoi o garsonieră, de pe ambele proprietăți revenindu-i lui Adrian circa 100.000 de lei. În următorii ani, toți banii au ajuns în conturile unor săli de pariuri și jocuri de noroc, unde bărbatul petrecea nopți întregi.

  „Ai mereu așteptarea asta că vine câștigul care îți va schimba viața. Dar e o păcăleală. Când te prind la ei, în sălile de jocuri, parcă reușesc cumva să te vrăjească, cu un whisky, cu o cafea, cu o bere, după care nu mai știi de tine, nu mai știi ce oră e, dacă e zi, dacă e noapte. Am impresia că pun și ceva în alcool”, este de părere Adrian.

  Adrian Crăciun și soția lui stau mai mult pe străzi, prin parcuri, deoarece casa lor a ajuns de nelocuit. Viciul bărbatului i-a aruncat pe amândoi în sărăcie și nu le-a mai rămas altceva decât să-și imagineze, cu lacrimi în ochi, ce soartă ar fi avut dacă nu iroseau banii.

  Sursa: Adevărul

  Citește și: În sfârșit o veste bună pentru Arad! Se deschide (încă) o sală de păcănele

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.