Dosarul accidentului în care a fost implicat Bode a fost clasat

  de - | 12 October 2021, 6:52 PM | Naţional

  0

  Secţia Parchetelor Militare din cadrul Parchetului General a clasat dosarul penal privind accidentul în care a fost implicată mașina lui Lucian Bode, la acea vreme ministru al Transporturilor în Guvernul Orban, potrivit Europa FM.

  Procurorii militari s-au ocupat de anchetă deoarece şoferul care conducea maşina este angajat al Serviciului de Protecţie şi Pază.

  Parchetul General a precizat – pentru Europa FM – că a fost dispusă clasarea în cazul infracțiunii de vătămare corporală din culpă întrucât, în cazul accidentului de anul trecut, fapta nu este prevăzută de legea penală.

  Dosarul a fost clasat și în cazul infracțiunii de încălcare a consemnului

  Nu sunt întrunite nici elementele de tipicitate ale infracţiunilor de nerespectare a măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă și de omisiune a sesizării, prevăzute de Codul Penal. Dosarul a fost clasat și în cazul infracțiunii de încălcarea consemnului, întrucât – spune Parchetul – nu au existat acțiuni sau inacțiuni dintre cele prevăzute în normele de incriminare a acestei infracțiuni.

  Accidentul cercetat s-a produs pe 30 august 2020, pe DN 7, în localitatea Draganu. O filmare a unui motociclist aflat în trafic arată cum maşina în care se afla ministrul a circulat pe contrasens pentru a evita o porţiune aglomerată, deşi depăşirea nu este permisă în zona respectivă, marcată cu linie continuă.

  La scurt timp, a lovit frontal un alt autoturism care circula regulamentar din sens opus şi s-a oprit într-un gard. În accident au fost răniţi şoferul maşinii care circula regulamentar şi o pasageră, ambii de cetăţenie poloneză. Lucian Bode a susținut că nu a știut ce s-a întîmplat fiindcă dormea pe bancheta din spate.

  Sursa: Europa FM.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.