sâmbãtã, 20 aprilie, 2024

Special Arad Logo

    Dorian Curcanu: „Aradul are nevoie de un Centru Cultural multifuncțional”

    de - | 25 august 2022, 2:58 PM | Comunicate contra cost

    0

    Dorian Curcanu, consilier local municipal USR PLUS: „Evenimentele culturale din orașul nostru încep să crească numeric, iar acest lucru este absolut benefic pentru cetățeni, dar se pare că, deși există doar la nivel teoretic, Aradul nu are un centru cultural care să se ocupe concret de acest aspect.
    Nevoile de evenimente bogate de conținut cultural este mare, iar cetățenii merită să aibă și condiții de calitate.
    Aradul ar trebui să aibă un complex unde se pot ține concerte, spectacole, expoziții, conferințe, expoziții unde pot participa cel puțin 1.000 de oameni.
    Totuși, organizatorii de evenimente culturale sunt obligați să „improvizeze” când vine vorba de locații, în lipsa unui spațiu oportun pentru acestea.
    În trecut, în Arad a funcționat Casa de Cultură a Sindicatelor, care îndeplinea într-o oarecare măsură un astfel de rol.
    Rareori se mai folosește Sala Polivalentă, care este oricum într-o stare precară.
    Toate acestea în contextul în care, deși ideea festivalului în sine a fost să aducă muzică de calitate arădenilor, Symphonic Experience Festival a creat un val de controverse prin alegerea locației.
    Dacă ar fi existat un cadru special pentru evenimente de acest gen, gazonul de pe stadionul UTA nu ar fi avut de suferit prin organizarea concertelor din weekendul trecut pe Arenă.
    Aspectul gazonului a fost luat în râs de primarul Aradului, promițând că nu va fi afectat în niciun fel gazonul, ba mai mult, sărind la propriu, demonstrativ, pe placajele aplicate peste gazon, care ulterior au fost înlăturate și, surpriză, gazonul este deteriorat în acele zone.
    Tot domnia sa, Călin Bibarț a decis că Untold este un termen de comparație bun, însă a uitat un mic detaliu: pe Arena din Cluj, gazonul este schimbat pe banii organizatorilor, imediat după concert.
    Nu că n-ar fi importante, dar autoritățile locale, în loc să se ocupe de această problemă de infrastructură, se laudă cu asfaltarea a două alei din cimitir sau asfaltează drumuri prin județ ce țin maxim doi ani de zile.
    Iar fără a mai fi o surpriză, la Oradea din nou se demonstrează că se poate, unde s-au investit 21 de milioane de euro pentru Centrul Cultural.
    Consiliul Județean Bihor împreună cu Primăria Oradea a organizat un concurs de arhitectură pentru proiectarea unui centru cultural, în care juriul a fost format din arhitecți de renume din România.
    Concursul a avut ca scop selectarea celor mai bune propuneri pentru construirea centrului, promovând interesele locuitorilor județului pentru creșterea calității vieții și implicit a patrimoniului construit.
    Centrul Cultural multifuncțional al județului Bihor va fi construit pe o suprafață de 4.000 – 4.500 metri pătrați și va avea două săli de spectacole, dintre care cea principală cu o capacitate de 1.000 – 1.200 locuri, urmând să găzduiască spectacole, concerte, expoziții și conferințe.
    Un astfel de proiect ar fi util și Aradului, dacă ar exista o instituție care chiar s-ar ocupa de viața culturală a arădenilor”.


    Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate.

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Scrie un comentariu

    1 + 1 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.