duminicã, 25 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Donald Trump l-a sunat pe Klaus Iohannis pentru a discuta despre criza provocată de coronavirus. Președintele american vrea să trimită echipamente medicale în România

  de Special Arad | 25 aprilie 2020, 8:28 PM | Coronavirus | Naţional | Recomandările editorilor

  3

  (foto: presidency.ro)

  Administrația Prezidențială anunță, prin intermediul unui comunicat de presă, că președintele Klaus Iohannis a avut, în cursul acestei zile, o discuție telefonică cu președintele SUA, Donald Trump.

  La inițiativa președintelui american, cei doi au discutat în mare parte despre criza provocată de coronavirus.

  Totodată, Administrația Prezidențială anunță că președintele Donald Trump itenționează să ajute România prin trimiterea de ventilatoare pentru dotarea spitalelor.

  „Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a avut sâmbătă, 25 aprilie a.c., o convorbire telefonică cu Președintele Statelor Unite ale Americii, domnul Donald J. Trump, la solicitarea părții americane.

  Discuția s-a concentrat asupra crizei epidemiologice generate de noul coronavirus, precum și asupra modalităților de consolidare a relației transatlantice și a Parteneriatului Strategic dintre România și SUA.

  Președintele Klaus Iohannis a transmis solidaritatea cu poporul american și condoleanțe pentru pierderile de vieți omenești cauzate de pandemia generată de noul coronavirus.

  Președintele României a exprimat apreciere pentru sprijinul acordat țării noastre de către SUA, referindu-se, printre altele, la facilitarea de către partea americană a utilizării avioanelor de transport sub egida Strategic Airlift Capability din cadrul NATO, care au adus în România echipamente de protecție esențiale pentru personalul medical. Totodată, Președintele Klaus Iohannis a evidențiat și sprijinul american pentru obținerea, de către România, a unui echipament de detecție de tipul RT-PCR, printr-un program al Agenției Internaționale pentru Energie Atomică (AIEA), finanțat de SUA, precum și ajutorul de 800.000 de dolari pentru România dedicat exclusiv luptei împotriva pandemiei cu noul coronavirus.

  Cei doi șefi de stat au trecut în revistă măsurile adoptate pe plan național în ambele state, rezultatele acestora, precum și planurile de acțiune în perioada imediat următoare în domeniile medical și economic.

  Președintele României a subliniat că una dintre prioritățile autorităților române este asigurarea tuturor echipamentelor și medicamentelor necesare combaterii eficiente a pandemiei. În acest sens, Președintele Donald Trump și-a manifestat intenția de a trimite țării noastre ventilatoare pentru dotarea spitalelor.

  Președintele Klaus Iohannis și Președintele Donald Trump au reafirmat, cu acest prilej, angajamentul comun pentru soliditatea Parteneriatului Strategic bilateral, precum și pentru consolidarea cooperării în domeniul securității și cel economic”, anunță Administrația Prezidențială.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Când te sună Trump – pe tine, Johann Straussul covid-ului românesc , dacă nu te conformezi, adică Yes, Man – te paște o nouă pandemie, covid-20! App, de ce-i spune covidului, covid-19 că doar suntem în ’20?! Poate că mizeria pornise atacul din 2019 iar noi îl asimilam senini până când dirijorii planetei au ridicat laba: dați drumul la știri! A pornit corona v să vă bântuie cât vrem noi! Deci, dacă te sună Trump pe tine, J S covidului românesc te apleci cu fruntea la pământ , spui Yes, man și execuți ceea ce ți se cere. Curios, ”din tătă ioropa asta” (vorba lui nea picu) s-o găsât Trampu ăsta să-l sune chiar pă Johannu nost! Doamne bate-i dă turbe . Cine știe ce-i trăbă iar de la țărișoara asta jăfuită de toți!” Subscriu, nea Picu!

   0 voturi
   +1
   -1
  2. Trump nu sună să se sfătuiască la telefon cu unul ca profu de fizică. El nu dă nimic gratis, fiindcă doar idioții mai cred că în lumea de azi mai există ceva gratis. „…și ajutorul de 800.000 de dolari pentru România dedicat exclusiv luptei împotriva pandemiei cu noul coronavirus.” 8 sute de mii de dolari donează o fundație filantropică a unuia evaluat la miliarde de dolari, să scape de anumite impozite, nu statul american.
   .
   „Donează” (citiți mituește opinia publică) să se asigure că vânzarea la un preț însutit(cel puțin), decât cel dinainte de covid-19, cu un contract ce a fost „aranjat” de „mijlocitorii afacerii” va fi semnat de „Guvernul meu” fără complicații pentru producătorul american, căruia nu-i vine să creadă că prețul stabilit va fi acceptat. Se tem că vor fi băgați într-un scandal monstru dacă detaliile răsuflă în media și se va afla că nu ei au pus prețul în contract ci cumpărătorul (adică Țeparii). A sunat să se asigure că „surplusul” ajunge la cine trebuie și că dacă iese scandal numele „mijlocitorilor” și detaliile afacerii vor fi „secretizate” ermetic.
   .
   Sigur că ghicesc! Dar de la Trump și de la Țeparii îmbârligați cu marionetele din „Guvernul meu” nu te poți aștepta la altceva. Iar președintele ce se șterge la cur, cât de des simte nevoia, cu Constituția României, și nu este altceva decât o unealtă în mâinile Țeparilor, se execută, că altfel o „belește prezidențial”.
   .
   Așa „citesc” eu comunicatul de presă azvârlit presei. Un „comunicat” plin de minciuni (citește Prosteală), produs de cancelaria de FackeNewws-uri a unui simplu „vasal” ce deservește sistemele de făcut bani din țările ce-l acceptă în vizite oficiale. Vizite ce au un singur scop ca el să se dea important în fața gloatei de spălați pe creiere și gură-cască ce l-au votat, ocazii în care-și arată nevastă-sa noile achzițți de fashion iar el rânjește cu fasolea la vedere în fața obiectivelor aparatelor digitale.
   .
   Deci nu arborați steagul american cu lacrimi de recunoștință în ochi și nu vă îmbătați cu apă de ploaie, că veți plăti cu toții creditele luate pentru a „apăra cetățenii de efectele pandemiei”. O să vedeți și auzi manipularea în curând, când „jigodiile” se vor lăuda cu aparatura „adusă” și pusă la dispoziția spitalelor să vă salveze pe voi de corona. Ei generoșii neamului, luptătorii din linia …a doua! Și bag mâna în foc că „profu de fizică” o să iasă primul pe sticlă să ne anunțe ce mare conducător este și că „nopțile pierdute” de „grijile neamului” nu au fost în zadar, că acum „suntem utilați” cu echipamentul cel mai modern din lume menit să-i apere pe românii condamnați la pușcărie pe cheltuială proprie.

   +2 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  8 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.