Don Quijote se luptă cu morile de vânt și… cântă, la Festivalul Internațional de Teatru Clasic

  de G. Tomescu | 15 noiembrie 2015, 10:52 PM | Cultură

  0

  De parcă Don Quijote n-ar fi destul de sucit, l-ar mai putea imagina cineva dansând și cântând? Se pare că Dale Wasserman și l-a imaginat perfect, pentru că în urmă cu exact 50 de ani, pe Broadway se juca pentru prima dată piesa care avea să devină un succes atât de mare încât a ajuns să câștige cinci premii Tony, primind până și titlul de Cel mai Bun Muzical.

  „Omul din la Mancha”, căci despre această piesă vorbim, a ajuns să fie una dintre cele mai jucate muzicaluri, având peste 2000 de reprezentații de-a lungul timpului. Duminică seară, echipa de teatru din Oradea a adus-o sub privirile publicului arădean, în cadrul Festivalului Internațional de Teatru Clasic, oferind un show cu adevărat excepțional, în regia lui Korcsmáros György.

  Arădenii au fost absorbiți de povestea bătrânului Quijote care, împreună cu loialul său scutier Sancho Panza, au pornit într-o aventură mirobolantă. Chiar dacă era bine știut faptul că toată acțiunea se derula, în fapt, doar în bogata imaginație a bătrânului ce se credea cavaler, publicul a putut desluși în poveste o perfectă oglindire satirică a năravurilor umane, care rămân în esență aceleași, indiferent de epocă.

  „Omului din La Mancha” este, într-adevăr, ceva mai mult decât un simplu musical, îndemnând publicul să reflecte la defectele societății, fără să întristeze însă. Trupa orădeană a propulsat sala într-un vis euforic, încheiând peripețiile într-un ton plin de speranță, încurajându-i pe cei prezenți să-și lase deoparte grijile și să „atingă intangibila stea”, cum spunea și ultima melodie a spectacolului.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.