Filmul care așteaptă lansarea de aproape două decenii, „Omul care l-a ucis pe Don Quijote”, la Cinema Arta

  de Special Arad | 27 martie 2019, 1:24 PM | Cultură | Film

  0

  Cel mai îndelung așteptat film al extravagantului regizor Terry Gilliam ajunge în sfârșit pe marile ecrane, pe 29 martie! Este data la care filmul va rula în premieră și la Arad, la Cinematograful Arta, de la ora 20.

  Biletele pot fi achiziționate de la Cinema Arta, de luni până joi, între orele 10-17, vineri, între orele 10-14, sau cu două ore înainte de începerea filmului. Biletele pot fi rezervate în prealabil pe e-mail, la adresa: [email protected] Preț bilete: 12 lei (preț întreg), respectiv 5 lei (preț redus pentru elevi, studenți şi pensionari).

  Filmat în mai multe locuri exotice din Spania, Portugalia și Insulele Canare, „The Man Who Killed Don Quixote” (Omul care l-a ucis pe Don Quijote) îl prezintă pe Toby (Adam Driver), un publicitar sarcastic, prins subit în fanteziile unui bătrân cizmar spaniol care se crede Don Quijote (Jonathan Pryce). De-a lungul aventurilor suprarealiste și deosebit de comice pe care ajung să le trăiască împreună, Toby începe să nu mai distingă între vis și realitate. Totuși, va fi nevoit să-și asume efectele tragice pe care un film regizat de el în tinerețe le-a avut asupra unui sătuc spaniol.

  Un film despre vise și puterea lor de a transforma lumea, „Omul care l-a ucis pe Don Quijote” este în egală măsură film de aventură, comedie savuroasă, film fantastic, romantic, extravagant și cald. Reușind să aducă un adevărat omagiu lui Cervantes și să îmbine umorul din „Monty Python and the Holy Grail” cu absurdul din „Fear and Loathing in Las Vegas” și spiritul de basm din „Frații Grimm”, Gilliam spune despre personajul său principal că „este opusul perfect al lui Don Quijote. Oamenii de publicitate vând vise, în timp ce Quijote crede în ele – aici e marea diferență”.

  Anulat de mai multe ori în ultimii 18 ani

  Producția acestui film a durat aproape 18 de ani din cauza unor probleme financiare, tehnice și legate de actorii din rolurile principale, obligându-l pe Terry Gilliam să trăiască o adevărată odisee.

  Gilliam a încercat de mai multe ori să reia producția filmului între 2005 și 2016. Inițial, din distribuție făceau parte John Hurt (în rolul lui Don Quijote), Robert Duvall, Johnny Depp, Vanessa Paradis, Ewan McGregor și Adam Driver (în rolul lui Grisoni), dar de fiecare dată s-a anulat din varii motive.

  Acum, din distribuție fac parte Jonathan Pryce, în rolul lui Don Quijote, Olga Kurylenko în rolul personajului feminin principal, Jacqui, iar Adam Driver a primit rolul lui Toby, inițial destinat lui Johnny Depp.


  Citește și „Blestemul” lui Don Quijote. Un film anulat de mai multe ori în 17 ani este acum blocat, înainte de lansare, de un conflict judiciar


  „The Man Who Killed Don Quixote / Omul care l-a ucis pe Don Quijote” va rula în cinematografe începând cu 29 martie, distribuit de Transilvania Film.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.