Doi tineri din Afganistan s-au „plimbat” pe la Variașu Mic, pe câmp, în direcția graniței

  de Special Arad | 25 ianuarie 2019, 4:51 PM | Știri Arad | Urmăriți

  0

  Imagine cu scop ilustrativ

  Comunicat. Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Turnu au depistat doi cetăţeni din Afganistan, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, pe jos, pentru a ajunge în țări din vestul Europei.

  În data de 24.01.2018, în jurul orei 17.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Turnu, judeţul Arad, au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii migraţiei ilegale, în cadrul căreia au depistat două persoane care nu vorbeau limba română.

  Acestea au fost depistate la aproximativ 500 de metri faţă de linia de frontieră cu statul vecin, în timp ce se deplasau pe jos, pe comunicaţia Arad-Variaşu Mic. Persoanele au fost reţinute şi conduse la sediul Sectorului P.F. Turnu pentru cercetări.

  Astfel, polițiștii de frontieră au stabilit că persoanele în cauză sunt doi tineri din Afganistan, în vârstă de 20, respectiv 19 ani, solicitanți de azil în România. Aceştia au declarat că doreau să ajungă în vestul Europei.

  În cauză, poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei tinerilor, efectuând cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.