vineri, 21 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Doi cetăţeni turci au încercat să scoată ilegal din ţară un copil de numai 2 ani

  de Special Arad | 4 mai 2018, 2:17 PM | Urmăriți

  0

  Poliţiştii de frontieră arădeni au depistat doi cetăţeni turci care au încercat să iasă din România cu un minor, cetăţean turc, în baza unui permis de şedere francez fals.

  În data de 04.05.2018, în jurul orei 06.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară o familie formată din cetăţeni turci, mamă, bunic şi un minor în vârstă de 2 ani, membrii acesteia legitimându-se cu paşapoarte turceşti şi permise de şedere cu însemnele autorităţilor franceze.

  Cu ocazia controlului, poliţiştii de frontieră au constatat că permisul de şedere prezentat pentru minor prezintă urme de contrafacere, motiv pentru care familia a fost dusă la sediul Punctului de Trecere a Frontierei pentru cercetări.

  În urma verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că documentul prezentat la control nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals total.

  În cadrul cercetărilor, mama minorului, cetăţeanul turc Dalma T., în vârstă de 20 de ani şi bunicul, cetăţeanul turc Nuh T., în vârstă de 54 de ani, au relatat faptul că doreau să ajungă cu minorul în Franţa şi au recurs la această metodă, deoarece copilul avea o viză valabilă doar pentru o singură călătorie, în baza căreia a intrat legal în România şi care nu îi permitea să călătorească în Spaţiul Schengen.

  Poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei persoanelor în cauză şi au întocmit adulţilor actele de urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunilor de participaţie improprie la tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, fals privind identitatea şi uz de fals, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.