Documentarul „Colectiv”, lăudat și de Rolling Stone. Revista l-a desemnat „cel mai bun film al anului 2020 din întreaga lume”

  de - | 13 decembrie 2020, 12:08 PM | Film | Recomandările editorilor

  0

  Publicația Rolling Stone a desemnat „Colectiv” drept cel mai bun film al anului 2020 din întreaga lume!

  Nu este prima publicație care a adus laude filmului documentar românesc. Time Magazine l-a așezat pe locul 2 în topul celor mai bune documentare din acest an, iar IndieWire a scris că este unul dintre cele mai bune filme despre jurnalism realizate vreodată. Elogiile au apărut și în The New York Times, Variety și The Guardian.

  Documentarul a fost lăudat și de actorul Mark Ruffalo.

  Criticii spun că povestea filmului „Colectiv”, despre un sistem corupt care ucide prin minciună, are rezonanță în orice societate.

  Șanse mari pentru un premiu Oscar?

  Filmul este propunerea României la Premiile Oscar 2021, fiind pentru prima oară când propunerea României este un documentar, dar și prima oară când – potrivit criticilor – acesta are șanse mari să fie nominalizat în două categorii: „Cel mai bun film dintr-o țară străină” și „Cel mai bun lungmetraj documentar”.

  Mai este nominalizat și la Premiile Academiei Europene de Film, iar în urmă cu două zile, regizorul Alexander Nanau a primit Premiul pentru Excelență la DOC NYC, cel mai mare festival de film documentar din SUA.

  Sursa: Aleph News

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.