vineri, 8 decembrie, 2023

Special Arad Logo

  IndieWire plasează documentarul românesc „Colectiv” în previziunile pentru Premiile Oscar 2021

  de - | 3 august 2020, 2:05 PM | Film | Oscar Special

  0

  IndieWire, unul dintre cele mai cunoscute site-uri ale industriei cinematografice enumeră „Colectiv” într-o listă scurtă a documentarelor cu șanse de a fi nominalizate la Oscar, scrie Libertatea.

  Dacă se va întâmpla acest lucru, „Colectiv” va fi primul film românesc din istorie cu o nominalizare la Oscar.

  Cu cinematografele închise din cauza pandemiei COVID, Oscarul și-a schimbat, temporar, regula: se vor lua în calcul și filmele distribuite inițial online, dacă au o dată prevăzută de lansare în săli.

  Publicația online IndieWire publică un articol intitulat „Previziunile Oscarului 2021, a 93-a ediție a premiilor”. În lista numelor regizorilor invocați cu șanse la Oscar, printre David Fincher, Spike Lee, Christopher Nolan, Sofia Coppola se află și românul Alexander Nanau.

  Primit cu elogii de presa internațională încă de la lansarea din toamna lui 2019 de la Veneția și apoi Toronto, documentarul despre corupția din sistemul medical a impresionat și la Sundance 2020.

  Cu documentarul realizat de Alexander Nanau se mai întâmplă ceva, potrivit presei internaționale. Pandemia COVID-19 arată că problemele sistemelor sanitare din toată lumea au elemente comune, chiar dacă nivelul de dezvoltare al spitalelor este, evident, diferit.

  Citește continuarea pe libertatea.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.