miercuri, 24 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Documentarul „Casa cu lacăt” va fi prezentat la Arad de Zoltan Lovas. „Parcă ieri ne-am văzut”, spune actorul despre regizoare, Diana Gavra

  de Tomck@t | 9 iulie 2019, 12:38 PM | Cultură | Film | Topic special

  0

  Afișul filmului, regizoarea Diana Gavra și actorul Zoltan Lovas

  Filmul documentar „Casa cu lacăt” va avea premiera la Arad în această săptămână, joi, 11 iulie (ora 19), la Cinema Arta, în prezența regizoarei Diana Gavra și a echipei de filmare din Arad, iar evenimentul va fi prezentat publicului de îndrăgitul actor Zoltan Lovas, un prieten vechi al regizoarei.

  Zoltan Lovas a fost coleg de liceu cu Diana Gavra, la actualul Colegiu Național „Preparandia – Dimitrie Țichindeal” (pe atunci se numea Liceul Industrial nr. 13). Actorul Teatrului Clasic „Ioan Slavici” spune că cei doi au și jucat împreună în piesele de teatru ale școlii. „E o minunată! Ce-i drept, pe parcurs (n. red. – după liceu) n-am prea ținut noi legătura. La un moment dat, când am fost angajat la București, m-am văzut odată cu ea, ea a mai venit de la București la Arad să mă vadă pe scenă, dar e o prietenie care… chiar dacă nu mă văd cu ea timp de 20 de ani, când ne vedem la o cafea, parcă ieri ne-am văzut ultima oară”, a declarat Zoltan Lovas pentru Special Arad.

  Diana Ramona Gavra locuiește la București în prezent, este licențiată în drept, este doctor în ştiinţele comunicării și lector universitar la Facultatea de Comunicare și Relații Publice – SNSPA din capitală. „În principiu, m-am apucat de film din activism. Înainte de a fi cineast, sunt activist”, a declarat regizoarea documentarului „Casa cu Lacăt” pentru Special Arad.

  La fel ca regizoarea Diana Gavra, Zoltan Lovas i-a avut ca profesori în liceu și pe doi dintre cei care apar în documentar. E vorba de Tudor Dragomir (în continuare profesor de Limba și Literatura Română la Colegiul Național „Preparandia – Dimitrie Țichindeal”) și de colegul nostru, jurnalistul Lajos Notaros (profesor de Filosofie și Economie Politică la „Peda”, pe vremea aceea).

  În documentarul „Casa cu Lacăt” mai apar personalități precum jurnalistul Cristian Tudor Popescu, politologul Cristian Pîrvulescu, judecătorii Cristi Danileț și Camelia Bogdan, profesorul universitar Dumitru Bortun și lectorul universitar și scriitorul Mihai Maci. Lungmetrajul de 90 de minute explorează fenomenul corupţiei, pornind de la un caz recent de fraudare a examenului de Bacalaureat, care s-a întâmplat chiar la Arad.

  Biletele pot fi achiziționate de la Cinema Arta, de luni până joi între orele 10-17, cel târziu cu două ore înainte de începerea filmului. Biletele pot fi rezervate în prealabil pe e-mail, la adresa: [email protected].

  Preț bilete:
  – 12 lei preț întreg
  – 5 lei preț redus pentru elevi, studenți şi pensionari

  Informații la tel. 0257/280526.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.