duminicã, 14 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Documentarul „Casa cu lacăt” revine la Cinema Arta. De data aceasta, intrarea va fi liberă

  de Tomck@t | 17 august 2020, 1:20 PM | Cultură | Film

  0

  „Casa cu lacăt”, documentarul despre un caz de fraudare a examenului de Bacalaureat ce a avut loc la Arad, revine pe marele ecran vinerea aceasta, 21 august (ora 21:00), în curtea cinematografului Arta. Lungmetrajul realizat la Arad de Diana Ramona Gavra a avut avanpremiera anul trecut, la TIFF, și premiera arădeană tot anul trecut, în iulie, tot la Cinema Arta.

  Intrarea la proiecția din această săptămână va fi liberă, în limita locurilor disponibile, în grădina de vară, pe bază de rezervare la numărul de telefon 0257/280526 (luni-joi, între orele 8-17 și vineri între orele 8-14) sau la [email protected]. În caz de vreme nefavorabilă, proiecția va fi reprogramată în altă seară.

  Filmul documentar explorează nu doar simbolismul monumentului istoric din Arad, ci stabilește și o interesantă corelație cu un caz de corupție din învățământul arădean. Regizoarea va fi prezentă la proiecție și va răspunde întrebărilor publicului arădean.

  În documentar apar, printre alții, personalități precum jurnalistul Cristian Tudor Popescu, politologul Cristian Pîrvulescu, judecătorii Cristi Danileț și Camelia Bogdan, Tudor Dragomir – profesor la Colegiul Național „Preparandia Dimitrie Țichindeal” din Arad, profesorul universitar Dumitru Bortun, lectorul universitar și scriitorul Mihai Maci, precum și colegul nostru, profesorul și jurnalistul Lajos Notaros.

  Citește și:

  •  Un film despre un caz real de corupție din Arad, „Casa cu lacăt”, în premieră la TIFF | Video

  •  De vorbă cu Diana Ramona Gavra, regizorul documentarului „Casa cu lacăt”, despre șpaga de pe plaiurile mioritice

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.