sâmbãtã, 22 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Doctorul copy/paste. Un absolvent de medicină a deconspirat un medic care a plagiat mai multe articole medicale

  de - | 5 februarie 2022, 4:41 PM | Naţional

  0

  Internetul freamătă de un scandal interesant: unul dintre cei mai cunoscuți medici români prezenți pe rețelele de socializare, Vasi Rădulescu, a fost prins că a publicat pe site-ul său articole plagiate, copii și traduceri ale unor articole din străinătate.

  Medic internist, care deține site-ul drvasiradulescu.ro și care a semnat mai multe cărți pe teme medicale, activități ce i-au adus faimă pe internet, Vasi Rădulescu a fost deconspirat de Marius Fersigan, un absolvent de Medicină. Într-o demonstrație video, acesta susține că zeci de articole de pe site-ul doctorului sunt plagiate, scrie libertatea.ro.

  „Platforma drvasiradulescu.ro este o adunătură de articole plagiate sau furate (100%). Mă refer la secțiunea „medicină”. Nu am reușit să găsesc nici măcar un articol original – sau măcar o contribuție originală”, a scris Marius Fersigan pe Facebook. Absolvent al Universităţii de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş, Fersigan a publicat și un video în care arată de unde au fost preluate mot-a-mot articolele, fără citarea corespunzătoare a sursei.

  Godină face mișto de el

  Între timp, textele cu pricina au fost șterse de pe site, iar o altă celebritate a internetului, polițistul Marian Godină (care în trecut a mai intrat în conflict cu Vasi Rădulescu), a comentat penibila situație, atrăgând și mai multă atenție asupra subiectului și precizând că peste 1.700 de articole au fost șterse de pe site-ul medicului.

  „Doftorașul Vasi tocmai ce a fost depistat că nu făcea altceva decât să fure cu copy paste articole medicale de pe site-uri din străinătate și să le pună la domnia sa pe site pentru a face un ban. Acum, dragul de el, s-a apucat de șters la ele, dacă veți încerca să le accesați vor apărea ca fiind șterse. Deci la asta i-au folosit cei 11 ani de școală pe care mi se lăuda că-i are?”, a scris Godină pe Facebook.

  Cum explică medicul situația, pe ebihoreanul

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.