Doctorul Bulzan de la SMURD, acuzat de șantaj sexual și hărțuire a unei studente de la medicină!

  de Special Arad | 6 July 2017, 8:29 AM | Regional

  1

  Anchetă la Parchetul Oradea, unde procurorii trebuie să facă lumină într-un caz mai puţin obişnuit: un război între doi foşti iubiţi. Anchetatul este doctorul Cosmin Bulzan, medic specialist în medicina de urgenţă în cadrul SMURD, reclamat pentru şantaj de o tânără absolventă a Facultăţii de Medicină.

  Fata susţine că a avut o idilă cu medicul, altminteri însurat, şi l-a reclamat pentru că, după despărţire, bărbatul ar fi continuat să o hărţuiască şi chiar să o ameninţe cu fotografii mai deocheate pe care i le-ar fi făcut în timpul unor partide de amor.

  Profesional, Cosmin Bulzan este un doctor bine cotat. Originar din comuna Avram Iancu, tânărul care încă nu a împlinit 30 de ani şi-a făcut rezidenţiatul în medicina de urgenţă în cadrul SMURD Maramureş, de unde, când şi-a definitivat studiile, s-a transferat în Bihor, unde lucrează şi în cadrul unor echipaje terestre, şi pe elicopter, dar şi în Unitatea de Primire a Urgenţelor din Spitalul Clinic Judeţean.

  Povestea s-a petrecut în perioada în care tânăra – care a terminat Medicina anul trecut –  era încă studentă şi se înscrisese ca voluntară la SMURD Bihor. Micuţă şi cochetă, fata a fost imediat remarcată de Bulzan, însă idila care s-a înfiripat între cei doi n-a ţinut. Asta poate şi pentru că tânăra era singură şi ar fi vrut mai mult, medicul fiind căsătorit șiavând un copilul.

  Fata l-a părăsit, chestiune care n-a prea fost pe placul lui Bulzan. Furios, el a început să-şi hărţuiască fosta amantă şi chiar s-o ameninţe că va face publice fotografii compromiţătoare pe care i le-ar fi făcut în timpul unor partide de amor, scrie ebihoreanul.ro.

  În luna martie, fata l-a reclamat pe medic pentru şantaj, în declaraţiile date oferind totodată şi numele unor alte tinere, tot studente, care ar fi trecut prin păţanii similare cu cea a ei, semn că „agăţarea” voluntarelor ar fi fost o practică în SMURD.

  O lună mai târziu, în aprilie, medicul a ajuns în Arest pentru 24 de ore, iar apoi sub control judiciar. Totul s-a petrecut în cea mai mare discreţie, procurorii refuzând să facă publice amănunte despre caz, pe considerentul că informaţiile sunt „în legătură cu viaţa intimă a persoanelor din dosar”.

  Anchetatorii au confirmat, însă, că efectuează cercetări pentru două fapte de şantaj, „prevăzute de articolul 207 aliniatul 1 şi articolul 207 aliniatul 2 din Codul Penal”, pasaje ce vorbesc despre „constrângerea unei persoane să dea, să facă, să nu facă sau să sufere ceva, în scopul de a dobândi în mod injust un folos nepatrimonial, pentru sine ori pentru altul”, respectiv „ameninţarea cu darea în vileag a unei fapte reale sau imaginare, compromiţătoare pentru persoana ameninţată ori pentru un membru de familie al acesteia”, ambele pedepsite cu închisoare de la 1 la 5 ani, scrie BIHOREANUL.

  Hadrian Borcea, șeful UPU – SMURD Bihor: „Nu ştiu foarte multe. M-a informat că are o problemă penală, mi-a spus că este legată de o chestiune personală, fără legătură cu serviciul. Nu am ştiut că a fost reţinut”.

  Avocatul medicului, Ionel Manole (foto), consideră reţinerea clientului său o măsură forţată, luată într-un context nefericit, cel al tragediei căreia i-a căzut victimă Dalia Duca, tânăra orădeancă hărţuită şi în final ucisă de fostul ei iubit, interlopul Adrian Hladii. „S-a argumentat artificial pericolul social, ca o consecinţă a mediatizării excesive a cazului Hladii”, susţine avocatul, scrie ebihoreanul.ro.

  De altfel, spune el, plângerea conţine „o stare de fapt major deviată de la realitate”, în realitate fiind o simplă idilă. „Deocamdată, ancheta e în fază de debut. Probele care vor fi administrate în următoarea perioadă vor restabili axa obiectivă. A fost o poveste de iubire, în care una dintre persoanele implicate a ales familia în detrimentul unei relaţii extraconjugale”, spune Manole, în apărarea clientului său. De partea cui stă adevărul rămâne să stabilească procurorii…

  FOTO – ebihoreanul.ro

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Eu ii cunosc personal și pe medic și pe voluntara care de altfel nu este o stdentica finuța și naiva…este o femeie divorțată card și a scos soțul din casa ca nu putea face atâția bani cât sa o întrețină. De unde și următorul pas al ei sa îl ademenească pe medicul cu venituri bune in bârlogul ei. Doar ca omul e doza de carte și viața și sa prins de planurile ei și a spus stop. Atunci ea…a mers la soția medicului la munca cu un telefon plic de poze și filmulețe facute de CHIAR ea! Așa ca trageți voi concluziile. Rspunteti aici și am sa va povestesc totul cu cele mai mici detalii! Aștept

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  8 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.