miercuri, 17 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Doar un profesor arădean a reușit să ia 10 la proba scrisă a examenului de Definitivat

  de Raluca Medeleanu | 3 august 2020, 2:30 PM | Educaţie | Recomandările editorilor

  6

  imagine cu rol ilustrativ

  Un număr de 95 de persoane au reușit să obțină o notă peste 8 la examenul de Definitivat, în această sesiune, pe raza județului Arad, din totalul de 113 candidați. Dintre aceștia, un singur cadru didactic a reușit performanța să ia 10 curat la proba scrisă, iar alți 5 peste 9,5.

  Crăciun Alexandru Dănuț, încadrat la Școala Gimnazială „Corneliu Micloși” din Covăsânț, județul Arad, a obținut nota finală de 9,8, după ce a luat nota 10 la proba scrisă și a obținut nota 9 la inspecție. Specializarea acestuia este istorie.

  Al doilea cadru didactic cu rezultate foarte bune este Blidar Bianca Maria, care a obținut 9,9 la proba scrisă, 10 la inspecție, iar ca notă finală obținând 9,93. Aceasta predă la Școala Gimnazială din Macea și din Zăbrani, având specializarea geografie.

  Morar Lorena Denisa, care a obținut media 9,85 la proba scrisă, se situează pe locul al III-lea. La inspecție a obținut nota 10, astfel nota finală fiind 9,89. Aceasta este cadru didactic la Școala Gimnazială „Regina Maria” din Arad, specializarea limba și literatura română.

  Imediat după aceștia, ghidându-ne după nota totală obținută la Definitivat care depășește 9,5, îi amintim pe Bențe Cristian (9,65 probă scrisă, 10 inspecție, notă finală 9,75), profesor la Școala Gimnazială „Aurel Vlaicu” din Arad, specializarea cultură civică; Faur Elisabeta-Silvia (9,65 probă scrisă, 10 inspecție, notă finală 9,75), profesor la Liceul Teoretic „Adam Muller Guttenbrunn” din Arad, specializarea limba și literatura engleză; Andrău Ionela (9,4 probă scrisă, 10 inspecție, notă finală 9,58), profesor la Școala Gimnazială „Aron Cotruș” din Arad, specializarea limba și literatura română și, nu în ultimul rând, Adela Czebely (9,3 proba scrisă, 10 inspecție, notă finală 9,51), profesor psiholog la CJRAE Arad.

  Afișarea rezultatelor finale a avut loc astăzi, 3 august 2020, cu o zi mai devreme față de calendarul inițial. Toate rezultatele le puteți găsi pe definitivat.edu.ro.

  Reamintim că pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuia să obțină cel puțin media 8 (opt), calculată ca medie ponderată a notelor obținute la toate probele de examen, inclusiv la proba scrisă. Nota la proba scrisă are o pondere de 70% în calculul mediei finale.

  Cadrele didactice promovate dobândesc dreptul de practică în învățământul preuniversitar, acesta fiind, de altfel, și obiectivul acestui examen național.

  Citește și:
  Titularizare 2020. Din totalul de 239 profesori care au luat nota 10 pe țară, 4 sunt din Arad!

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Câtă performanță!
   Câți bani ați luat în acest an să îi faceți publici pe mai sus numiții? Felicitări lor, merită, însă unde sunt “datele cu caracter personal?”
   Unde sunt articolele din anii trecuți cu cei care au luat note de 10 și peste 9 la acest examen sau la cel de titularizare?
   De ce doar în acest an le-ați făcut publice?
   Până acum nu s-au luat note mari? Vă asigur ca s-au luat!
   Faceți un clasament cu cei din anii trecuți sau… aceia nu au cotizat la presă cu nimic să le apară numele, nu?

   --6 voturi
   +1
   -1
   • Wow, doamnă Dora, cu tot respectul, dar v-ați dus în direcții în care nici nu mi-ar fi trecut prin cap.
    1. Dacă erau date cu caracter personal, nu ar fi fost făcute PUBLICE pe site-ul oficial de unde le-am preluat.
    2. Anii anteriori nu ne-a venit ideea, pur și simplu, acum am observat că e un singur 10 și ne-am spus „hai că merită scris”.
    3. Atunci când scriem lucruri negative, cititorii ne acuză că nu scriem nimic „de bine”. Acum am scris un articol pozitiv, în care lăudăm rezultatele unor arădeni, iar acum suntem acuzați că „scriem pe bani”. Vă rugăm, gândiți-vă de două ori înainte să acuzați aiurea și urmăriți în general articolele de pe Special Arad ca să înțelegeți că noi scriem despre foarte multe subiecte, dar cele care sunt „pe bani” au mereu o notă la final în care scrie „Acest articol a fost publicat contra cost”. Aici nu e cazul.
    Numai bine!

    0 voturi
    +1
    -1
     • Oameni buni, articolul este de anul acesta, nu de anul trecut. Am spus ca ANUL ACESTA e singurul candidat cu 10, nu ca e singurul candidat din toti anii. Va rog potoliti-va, nu inteleg revolta. Asa iubire colegiala exista intre cadrele didactice incat trebuie sa ma improscati cu noroi pentru ca mi-am permis sa observ in lista un nota 10 si mi-am permis sa il semnalez?! O zi buna va doreste o jurnalista de toata jena!

      +1 voturi
      +1
      -1

  Scrie un comentariu

  1 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.