Deputatul Sergiu Bîlcea cere finanțare din fonduri europene pentru construcția Spitalului Matern

  de - | 9 September 2021, 5:20 PM | Comunicate contra cost

  0

  Noul Spital Matern, pentru care Consiliul Județean Arad a pornit demersurile de construire, ar putea primi finanțare din fonduri europene. Deputatul PNL Sergiu Bîlcea a adresat o întrebare Ministerului Investițiilor și Proiectelor europene în care a pledat pentru includerea investiției în Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). 

  Aradul are nevoie de un nou Spital Matern, care urmează să centralizeze toate specializările legate de copii: chirurgie pediatrică, infecțioase, interne, obstetrică ginecologie, neonatologie. În prezent, Spitalul Matern funcționează într-o clădire degradată, care nu mai corespunde normelor sanitare. Clădirea a fost revendicată iar Consiliul Județean Arad nu poate investi în modernizare, poate să acopere doar cheltuielile de întreținere. De asemenea, secția de Pediatrie a Spitalului Județean funcționează într-o clădire veche de peste 120 de ani care, la fel ca și Spitalul Matern, nu corespunde circuitelor reglementate prin normativele în vigoare. Acesta este motivul întemeiat pentru care Consiliul Județean Arad a pornit demersurile pentru a construi un nou Spital Matern. A fost stabilit deja amplasamentul noului spital, în curtea Spitalului Județean Arad și a fost realizat studiul de fezabilitate. Noul Spital ar urma să coste aproximativ 45 de milioane de euro și ar urma să fie construit pe 7 niveluri, unit cu pavilionul central al Spitalului Județean, pentru a elimina posibilele infecții determinate de deplasarea pacienților și a cadrelor medicale. În opinia mea, este un proiect important al comunității locale care poate fi finanțat prin PNRR. Atât importanța obiectivului cât și faptul că au pornit deja etapele investiției justifică această opțiune”, a argumentat deputatul Sergiu Bîlcea.


  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.