marþi, 25 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Primar de municipiu, urmărit penal de DNA într-un dosar privind angajările. Și-a „tras” câțiva consilieri în plus…

  de Special Arad | 28 octombrie 2023, 12:28 PM | Naţional

  0

  Primarul din Târgu Mureș, Soós Zoltán, este urmărit penal de procurorii DNA pentru mai multe fapte de abuz în serviciu, într-un dosar privind angajările din administrația publică a orașului, informează Rador Radio România.

  Dosarul vizează transferul unei persoane de la Primăria Sângeorgiu de Mureș, unde era personal contractual și nu funcționar public, pe funcția de director al Direcției pentru Asistență Socială și transferul secretarului comunei Livezeni pe o funcție de consilier juridic grad I la Târgu Mureș, fără înștiințarea Agenției Naționale a Funcționarilor Publici.

  De asemenea, dosarul se referă la angajarea a patru noi consilieri personali, pe lângă cei doi existenți, prin depășirea numărului de posturi prevăzute în organigramă. Consiliul Local a fost informat că dauna adusă bugetului municipal ar fi de circa 225.000 lei, reprezentând salarii ilegal datorate.

  Citește și: Cu ajutorul DNA am aflat cât se dă șpagă pentru reparațiile spitalelor și reabilitarea drumurilor

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.