DNA anchetează finanțarea a 55 de filme și scurtmetraje românești

  de - | 7 iulie 2020, 8:19 AM | Film | Naţional

  0

  (foto: Pixabay)

  DNA anchetează felul în care au fost finanțate 55 de filme și scurtmetraje românești.

  Conform G4Media, ar fi vorba despre finanțări în valoare de aproape 10 milioane de euro, acordate de către Centrul Național al Cinematografiei. Mai mulți foști și actuali angajați ai C.N.C. sunt anchetați pentru abuz în serviciu.

  Printre filmele vizate, „Eu când vreau să fluier, fluier”, „De ce eu?” sau „Undeva în Palilula”. Cu totul, producătorii filmelor au primit 9,6 milioane de euro.

  De fapt, suma reprezintă un fel de credit fără dobândă. Din momentul în care filmul începe să ruleze, producătorii trebuie să trimită rapoarte cu încăsările și în teorie, C.N.C. și-ar putea recupera banii pe care i-a pus la bătaie.

  Din dosarele noastre, lipsesc un număr de raportări din prima perioadă de exploatare a unor filme, perioadă în care filmele au fost proiectate doar în festivaluri și nu au avut venituri. Aceste raportări de venituri zero, din care trebuie să dăm către C.N.C. cota parte zero, nu își aveau sensul. E vorba de ambiguitatea legilor”, a declarat pentru Europa FM Ada Solomon, producătorul câtorva filmele care au primit finanțare.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.