duminicã, 23 iunie, 2024

Special Arad Logo

  DNA a prins în flagrant un bărbat care încerca să vândă o femeie pentru 1000 de euro

  de Special Arad | 7 aprilie 2023, 6:13 PM | Regional

  1

  Comunicat. La data de 05.04.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Satu Mare au dispus reținerea pentru 24 de ore a unui inculpat, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de persoane.

  În cauză s-a reținut că, la data de 05.04.2023, inculpatul a fost prins în flagrant, în timp ce intenționa să vândă o persoană vătămată majoră pentru suma de 5.000 de lei.

  Cercetările au relevat faptul că inculpatul a recrutat în cursul lunii ianuarie 2023,  pe teritoriul Belgiei,  persoana vătămată, pe care a transferat-o în România, sub pretextul că va desfășura activități de menaj.

  Inculpatul a adăpostit persoana vătămată într-o localitate din  județul Satu Mare și a exploatat-o sexual prin obligarea acesteia să presteze servicii sexuale pentru diferite persoane.

  Întrucât a considerat că nu poate obține venituri suficiente, a decis să o transfere contra sumei de 1000 de euro, persoana vătămată fiind  indusă în eroare că urmează să fie dusă înapoi în Belgia.

  La data de 06.04.2023, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Satu Mare a dispus arestarea preventivă a inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile.

  Persoana vătămată a fost plasată într-un centru de ocrotire.

  Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu Serviciul de Combatere a Criminalității  Organizate Satu Mare.

  Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

  Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  2 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.