luni, 24 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Dispare piața și vine Monumentul Marii Uniri? Decizia finală, în mâinile consilierilor

  de Raluca Medeleanu | 11 august 2017, 12:47 PM | Administraţie

  16

  Viceprimarul Aradului, Călin Bibarț a anunțat în cadrul unei conferințe de presă că în urma discuțiilor avute cu reprezentanții Ministerului Culturii și cu sculptorul Florin Codre, se pare că s-a ajuns la un consens în ceea ce privește amplasarea Monumentului Marii Uniri: Piața Catedralei.

  Ministerul Culturii a solicitat în scris, în 2 august, municipiului Arad să legalizeze decizia printr-o hotărâre de consiliu, astfel că singura „piedică” pentru amplasarea în locația menționată mai este doar votul consilierilor locali. Hotărârea va fi supusă votului joi, 17 august, în cadrul ședinței CLM.

  Călin Bibarț a menționat că, în cazul în care decizia va primi undă verde în Consiliu, hala metalică din Piața Catedralei va fi demontată și, în urma unei analize, va fi relocată unde va fi nevoie în oraș, iar în ceea ce privește restul piețarilor, se discută mutarea acestora într-o altă locație. Primăria are achiziționate clădiri în zona Turnului de Apă, care au funcționat anterior ca depozite pentru teatru. Acolo se speculează că ar putea fi mutată piața, căci clădirile au în față o piațetă și ar putea găzdui acțivități comerciale. Pe de altă parte, Călin Bibarț a spus că s-ar putea lua în calcul și ideea de piață ambulantă, ca în occident, în care piețarii să își monteze tarabele în Piața Catedralei, să vândă pe parcursul unui program prestabilit, după care să demonteze tarabele, iar în marea majoritate a timpului zona să fie cu aspect precum, de exemplu, piața Avram Iancu.

  Decizia finală rămâne, totuși, în mâinile consilierilor locali municipali, însă viceprimarul Bibarț și-a exprimat dorința obținerii unui vot favorabil, în unanimitate, din partea acestora, ca monumentul să poată fi amplasat la timp, înainte de celebrara Centenarului.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Doamne apara si pazeste!
   Lasati piata in pace ca e bine acolo unde e si amplasati marea cultura in c*r la marele sculptor.
   O lucrare iesita din comun de urata, pentru care nu ati platit, ci noi contribuabilii am platit o groaza de bani…si mai vreti sa si distrugeti piata. Pai nu va este rusine?
   Care sunt interesele? Sa vedem?

   +15 voturi
   +1
   -1
  2. Adevarul este ca nu avem un traseu turistic in Aradu asta si asa macar ne scapam si de vanzatorii de Asima si Jin Ling.Eu nu frecventez zona si nu as cumpara nimic nici de la pietari legume si fructe cumparate de la supermarket si vandute la suprapret

   --1 voturi
   +1
   -1
  3. Ok o piata veche de peste 100 de ani , jos . Cei ce conduc acum nu au bunicii din acest oras asa ca povestile lor sunt la deal la vaci . Piata e plina de tzigani si decazuta deoarece nimeni nu a venit cu un proiect de modernizare . Oamenii simpli din Parneava , Aradul Nou etc. unde sa vanda un produs din gradina proprie ? Poate nu vreau sa cumpar exclusiv din supermarket ! Arhitectul orasului e o functie onorifica ? Consilierii sunt emigrati din Libia , Maroc sau Palestina ? Hai sa radem parcurile de pe malul Muresului sa facem BLOCURI OBLIGATORIU FARA PARCARI SI UNUL IN ALTUL CA LA KAUFLAND-VAGOANE . E mai rentabil d-lor , nu ?

   +5 voturi
   +1
   -1
  4. Monumentul ca importanta pt ceea ce reprezina, Marea Unire, nu discut despre estetica lui, trebuie amplasat intr-o zona centrala a orasului, nu in piata mare, ca asa il putem pune si in locul pietei Obor, piata Soarelui, langa baile Bidi sau in locul pasajelor, etc.

   +1 voturi
   +1
   -1
  5. Sa fim seriosi….si Piata Avram Iancu sau Piata Primariei au fost la un moment piete de legume fructe si ce se mai vindea pe acolo .Trebuie sa dispara Pietele Alimentare dintr-un centru istoric.Sunt de acord cu ele dar in alta zona.Cum ar fi fost sa avem inca piata in fata primariei?Sa mergem sa ne luam jin ling din fata de la primarie

   --1 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  9 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.