duminicã, 23 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Discuții la Parlamentul European despre situația muncitorilor sezonieri

  de Special Arad | 27 mai 2020, 8:10 AM | Internaţional

  0

  Comisia pentru Muncă şi Afaceri Sociale din cadrul Parlamentului European a dezbătut, marți, pe tema sezonierilor care lucrează în alte state ale blocului comunitar, cum ar fi românii care pleacă să lucreze în abatoare sau în ferme din Germania sau în alte state din vestul Europei, potrivit Europa FM.

  În urma neregulilor semnalate de aceștia, referitoare la condițiile de muncă pe care le-au primit pe timpul pandemiei de coronavirus, mai mulți europarlamentari cer acum o schimbare de legislație la nivel european și un plan de acțiune din partea Comisiei.

  Șefa Comisiei pentru ocuparea forței de muncă, Lucia Nicholsonova, a atras atenția că acești lucrători sunt recrutați în masă de companii specializate care pretind un comision important pentru facilitarea angajării , iar condițiile de muncă și salariile sunt mai proaste decât li s-a promis oamenilor la prima discuție.

  Europarlamentarii din toate grupurile au căzut de acord că Parlamentul European trebuie să intervină pentru reducerea abuzurilor care duc până la concedierea ilegală a celor care sesizează nereguli.

  “Ideea este ca noi să intervenim politic, de la Bruxelles, pentru ca aceste lucruri să nu se mai repete. Acești oameni oricum sunt amărâți și lucrează pe foarte puțini bani în condiții foarte grele. [Să fie respectate] măcar aceste lucruri, care sunt statuate în contracte, contracte care de cele mai multe ori nu sunt citite, nu sunt explicate celor care merg acolo”, spune – la Europa FM – social-democrata Corina Crețu.

  Citește mai mult pe Europafm.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.