duminicã, 19 mai, 2024

Special Arad Logo

  Unul din cinci muncitori străini aduşi în Arad de companii fuge în vestul Europei

  de - | 26 februarie 2024, 4:36 PM | Știri Arad

  0

  Concluzia aparține șefului Serviciului pentru Imigrări al Judeţului Arad, comisarul-şef de poliţie Ciprian-Dănuţ Blidar, care invocă datele instituției pe care o conduce potrivit cărora se estimează că 20% din forţa de muncă importată din ţări non-UE se pierde pentru că muncitorii aleg să plece în ţări din vestul Europei. Cei mai mulţi muncitori care ajung la Arad sunt necalificaţi şi sunt veniţi din țări precum Sri Lanka, Nepal, India, Maroc şi Bangladesh.

  Conform cifrelor Serviciului pentru Imigrări al Județului Arad, unul din cinci muncitori străini aduși de companiile din Arad din ţări non-UE nu reuşeşte să facă vechime la locul de muncă pentru că fuge din ţară ilegal la scurt timp după angajare. Șeful Serviciului pentru Imigrări al Județului Arad spune că mulţi dintre muncitorii care şi-au abandonat angajatorii au fost prinşi ulterior în tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.

  În anul 2023, companiile din judeţul Arad au depus solicitări pentru a angaja 3.561 de muncitori non-UE, 2.344 dintre aceste cereri fiind aprobate. Restul au fost respinse pentru că documentaţiile nu erau complete sau pentru că prezentau „risc de migraţie ilegală”.

  Pentru că unele companii nu au anunţat autorităţile în termenul legal de 10 zile despre plecarea muncitorilor, acestea au fost amendate cu sume cuprinse între 1.000 şi 3.000 de lei.

  sursa: G4Media

  Citește și: Frontiera Vărșand: Migranți depistați cu ajutorul unei drone

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.